27 януари, 2023
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииAir Liquide и IVECO си сътрудничат, за да ускорят развитието на водородната...

Air Liquide и IVECO си сътрудничат, за да ускорят развитието на водородната мобилност при тежкотоварни автомобили в Европа

IVECO, марката за търговски превозни средства на CNH Industrial (NYSE: CNHI / MI: CNHI), и Air Liquide, световен лидер в областта на газовете, технологиите и услугите за индустрията и здравеопазването, подписаха меморандум за разбирателство за развитие на водородната мобилност в Европа. Партньорството ще допринесе за материализиране на чистата мобилност чрез използване на допълващите се компетенции на двете компании, по-специално уникалния опит на Air Liquide по цялата верига за създаване на стойност на водорода, от производството и съхранението до дистрибуцията, и натрупаният от IVECO опит като доставчик на модерни, чисти и устойчиви транспортни решения.

И двамата партньори ще отделят средства и ресурси за проучване на въвеждането на тежкотоварни електрически камиони за дълги разстояния с горивни клетки, съчетано с разгръщането на мрежа от станции за зареждане с водород от възобновяеми или нисковъглеродни източници по основните трансевропейски транспортни коридори. Успоредно с това двете компании ще насърчават съвместно инициативи за насърчаване на водородната мобилност чрез включване на всички заинтересовани страни по цялата верига на стойността.

Това партньорство е в съответствие с текущото сътрудничество на компаниите в проекта HyAMMED (Hydrogène à Aix-Marseille pour une Mobilité Ecologie et Durable) в Южна Франция за разработване на първия европейски парк от 44-тонни електрически камиони с горивни клетки, свързани с първата станция за зареждане с водород под високо налягане с капацитет 1 тон на ден, с цел декарбонизация на мобилността на товарните превози на дълги разстояния в Европа.

Ангажирани сме с развитието на водородната икономика и сме развълнувани да си сътрудничим с Air Liquide в проучването на най-ефективния начин за предоставяне на операторите на това устойчиво алтернативно транспортно гориво”, коментира Лука Сра, президент на подразделението за камиони в Iveco Group. “От съществено значение е всички да се съсредоточим върху постигането на глобалните цели за нулеви нетни емисии, като работим заедно, за да задвижим индустрията по-бързо в постигането на тази цел.” Матийо Жиар, вицепрезидент, член на Изпълнителния комитет, отговарящ за дейностите, свързани с водорода, в Air Liquide, заяви: “Водородът може да допринесе значително за намаляване на емисиите в транспортния сектор, тъй като е особено подходящ за тежкотоварни превозни средства за дълги разстояния. За Air Liquide е удоволствие да обедини усилията си с лидер като IVECO, за да проучи как да даде ход на тази революция. В съответствие със своите цели за устойчивост Air Liquide действа в полза на развитието на водородните екосистеми и допринася за появата на общество с ниски въглеродни емисии.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари