1 декември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоРемаркета и надстройкиПреглед на 2021 г.: Годишнини, иновации и основни предизвикателства

Преглед на 2021 г.: Годишнини, иновации и основни предизвикателства

50 години производство на ремаркета във Верлте, 25 години Cool Liner, 1-милионно шаси: три специални годишнини бяха отбелязани в Krone през 2021 г. Освен това изминалата година се характеризира с редица иновации, които Krone успя да въведе успешно на пазара, но също така и с безпрецедентни пазарни предизвикателства.

Въпреки многото положителни аспекти, 2021 г. винаги ще се свързва със сериозните последици от пандемията на короната. Бернхард Брюген, главен изпълнителен директор на Krone Commercial Vehicle Group, описва предизвикателствата: “Развитието на цените и наличността на материали на пазара са постоянно предизвикателство. Въпреки това Krone е и ще остане надежден партньор за всички клиенти. Наличните ни поръчки вече продължават до 2023 г. В момента проучваме всички възможности за по-нататъшно увеличаване на капацитета ни през следващата година.

2021 г. започна за Krone с пускането на пазара в цяла Европа на новата марка резервни части Krone Trusted, която беше приета изключително добре от пазара. Всички надеждни резервни части на Krone са налични в онлайн магазина за резервни части на Krone и могат да бъдат доставени незабавно. В сегмента на превозните средства Krone представи новото поколение Mega Liner. Здравата основа, иновативните детайли и теглото на тарата от по-малко от 6500 кг извоюваха популярност на пазара. Новото контейнерно шаси на Krone Box Liner eLTU 40 се характеризира с универсалност. То може лесно да се преоборудва за транспортиране на един или два 20-инчови кутии, 40-инчов или 45-инчов контейнер. Друг акцент в иновациите е телематичният модул Krone Smart Collect Solar, който работи автономно и не изисква обслужване благодарение на вграден соларен панел.

Официалното откриване на “Лаборатория на бъдещето” в Линген подчертава, че Krone придава голямо значение на иновациите. С помощта на иновативни технологии и сложни тестови цикли в “Лабораторията на бъдещето” могат да се симулират сценарии за приложение, така че времето за разработване на бъдещите поколения автомобили да бъде значително съкратено. Друг важен момент през 2021 г. е стратегическото партньорство между Trailer Dynamics и Krone в разработването на електрифициран eMega Liner. Още при първите тестови пробези прототипът на това ново поколение транспортно средство успя да постигне намаление на емисиите на дизелово гориво и CO2 с над 20 %. Д-р Франк Алберс, управляващ директор “Продажби и маркетинг”, вижда вълнуващи перспективи за 2022 г. на тази основа: “За Krone фокусът е особено върху IAA Transportation, което ще се проведе в Хановер през септември. Тук ще представим в широк мащаб нашите перспективни иновации по темите дигитализация, електрификация и устойчивост и вече очакваме с нетърпение директния обмен с нашите клиенти.

ИзточникKrone Trailer
СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари