25 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниCaddy вече с пет звезди от Euro NCAP

Caddy вече с пет звезди от Euro NCAP

Caddy на Volkswagen Лекотоварни автомобили получи най-високата оценка от пет звезди след провеждането на настоящата серия краш тестове на Euro NCAP. По този начин тестовият консорциум не само доказва, че новото Caddy е станало значително по-безопасно. Той дори принадлежи към групата на най-добре оценените в момента леки автомобили, които се представят особено добре при различни сценарии на сблъсък.

Най-висока оценка: Петте звезди, присъдени от Euro NCAP за настоящото пето поколение на семейния ван на Volkswagen Лекотоварни автомобили, са най-високата оценка и с една звезда повече от предишното поколение. Изискванията на консорциума за провеждане на краш тестове са били и продължават да бъдат постоянно затягани и разширявани през годините.

Петото поколение на бестселъра Caddy, който е произведен повече от три милиона пъти, за първи път постигна пет звезди и по този начин е един от най-високо оценените леки автомобили през 2021 г. Така вариантът на лекия автомобил Caddy успя да постигне ясно подобрение в сравнение с предходния модел, въпреки повишените изисквания при тестовете, а също така ясно вдига летвата за всички конкуренти в сегмента при сравнението на семейни ванове или “малки MPV” (малки многофункционални автомобили, сегмент А).

Според тестовия доклад на Euro NCAP Caddy постига 84% за защита на възрастните пътници и 82% за защита на децата. Системите за безопасност, инсталирани в Caddy, също получиха високи оценки, които допринесоха за максималната оценка от пет звезди. В областта на пасивната безопасност новите функции, като например въздушните възглавници за глава на всички редове седалки, независимо дали са 2-, 5- или 7-местни, както и наличната сега защита на партньора в случай на неизбежен страничен сблъсък, помогнаха на Caddy да покрие новото ниво на изискванията на Euro NCAP. При защитата на партньорите въздушната възглавница се задейства между пътниците отпред, ако се случи най-лошото. Освен това при подвижните седалки е възможно да се използва безжично предупреждение за закопчаване на предпазните колани чрез радиопредаване, което се предлага и в Caddy.

Caddy като универсален автомобил на Volkswagen Лекотоварни автомобили е базиран на модулния напречен инструментариум (MQB), който се използва и в Golf. Това означава, че в Caddy са внедрени множество нови технологии, които го правят още по-практичен, ефективен и превъзходен.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Нова генерация DAF | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари