7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоСпортЕкипът на PETRONAS De Rooy IVECO очаква с нетърпение рали Дакар 2022

Екипът на PETRONAS De Rooy IVECO очаква с нетърпение рали Дакар 2022

PETRONAS Team De Rooy IVECO ще се състезава в новото издание на рали Дакар с два камиона IVECO Powerstar, които ще бъдат управлявани от Янус ван Кастерен младши и Ханс Стейси, и IVECO Trakker с Митчел ван ден Бринк зад волана.

Изданието през 2022 г. ще отбележи крайъгълен камък на 10-ото състезание на Рали Дакар за сътрудничеството между IVECO, PETRONAS и Team De Rooy.

PETRONAS Lubricants International ще бъде титулярен спонсор и технически партньор, предоставящ смазочен материал, разработен в съвместен инженеринг с IVECO и FPT Industrial.

Подготовката на екипа на PETRONAS Team De Rooy IVECO за участие в Дакар 2022, най-екстремното рали в света, което ще се проведе за трети път в Саудитска Арабия, е в ход.

Историята на IVECO с рали Дакар датира още от първото издание през 1979 г., когато започва да предоставя помощни камиони, и продължава през 80-те години с моделите PAC 260 и 190.

Сътрудничеството между IVECO, Petronas и De Rooy Team започна на рали “Мароко” през 2011 г., когато IVECO спечели с Trakker, давайки началото на едно вълнуващо сътрудничество, което доведе до две победи през 2012 и 2016 г. в рали “Дакар”.

Отборът ще кара по екстремните терени на състезанието на борда на два автомобила IVECO Powerstar и Trakker. За десета година IVECO ще бъде официален доставчик на отбора и ще му предоставя превозни средства, двигатели и резервни части. Всички камиони на IVECO са оборудвани с двигатели IVECO Cursor 13 с мощност до 1000 к.с., специално разработени от FPT Industrial. Новото издание на рали Дакар се завръща в Саудитска Арабия с нов маршрут, който ще отведе водачите в нови пейзажи и през обширни пясъчни пространства. Състезателите ще се справят с всякакви пясъчни терени, по трасета и вериги от дюни и каньони, и ще се нуждаят от най-добрите си навигационни умения, за да избегнат загубата на ориентация в този предизвикателен маршрут. Те ще се състезават на общо 8000 км, от които 4300 км са специални етапи.

Алесандро Масимино, ръководител на отдел “Маркетинг и продуктов мениджмънт” на IVECO Truck Business Unit, заяви: “Екипът на IVECO няма търпение да се върне по пясъчните пътища на Саудитска Арабия, за да демонстрира още веднъж изключителната ефективност и надеждност на камионите IVECO на най-екстремните терени. Ще се състезаваме с отбор, който споделя бойната страст на IVECO към състезанията, с изключително опитните Янус ван Кастерен младши и Ханс Стейси, както и с младия талант и ентусиазъм на Митчел ван ден Бринк. Това издание на рали Дакар е изпълнено с обещания за нашия Екип. Нямаме търпение то да започне и да покажем на какво е способна екипната работа между тези пилоти и нашите доказани високопроизводителни камиони!

Доменико Чиалия, регионален управляващ директор на PETRONAS Lubricants International за EMEA, добави: “PETRONAS Lubricants International (PLI) очаква с нетърпение още една година, в която ще изпробваме нашата технология за течности в рали Дакар. Премиум моторното масло PETRONAS Urania, разработено съвместно с IVECO и FPT Industrial, е специално разработено, за да издържи на изтощителните условия на ралито и да осигури ненадмината производителност, като същевременно гарантира защита и надеждност на двигателя. Тази година е изключително специална, тъй като отбелязва десетгодишния ангажимент на PLI към ралито като титулярен спонсор и технически партньор. Горди сме, че произвеждаме качествени моторни масла, на които PETRONAS Team De Rooy IVECO може да разчита отново и отново.

Янус ван Кастерен младши е рали пилот и ще се състезава в рали Дакар за трети път зад волана на IVECO Powerstar Evo (автомобил № 504) с навигатор Марсел Снийдерс и механик Дарек Родевалд. Той ще се стреми да се възползва от опита, натрупан в предишните издания, когато постигна няколко класирания в топ 10.

Ханс Стейси се състезава за първи път в рали Дакар през 2004 г. Днес той ще се състезава на IVECO Powerstar (№ 515) заедно с навигатора Антон ван Лимпт и механика Ранди Смитс.

Митчел ван ден Бринк направи своя състезателен дебют само на 16 години, когато се присъедини към баща си Мартин като механик/навигатор в рали Дакар 2019, когато беше най-младият участник в рали състезанието. Той се завръща в рали Дакар като пилот в изданието през 2021 г. Тази година за първи път ще се състезава с IVECO Trakker (№ 524) заедно с навигатора Рийк Муу и механика Берт Донкелаар.

PETRONAS TEAM DE ROOY IVECO: ТИТУЛЯРЕН СПОНСОР

За десета година PETRONAS Lubricants International ще бъде титулярен спонсор и технически партньор, предоставящ смазочния материал, разработен съвместно с IVECO и FPT Industrial и препоръчван за нашата гама от лекотоварни и тежкотоварни автомобили, както и всички функционални течности, като трансмисионното масло PETRONAS TUTELA и всички други продукти за подпомагане на рали камионите по време на състезанието. Целият отбор ще използва първокласното моторно масло PETRONAS Urania, формулирано с усъвършенствана технология на добавките, специално разработено за цялостна защита и надеждност на двигателя, повишена ефективност и производителност.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари