4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниВлизаме в бъдещето с Opel Vivaro-e HYDROGEN

Влизаме в бъдещето с Opel Vivaro-e HYDROGEN

Първият лекотоварен автомобил базиран на водородна технология е готов за работа. Opel Vivaro-e HYDROGEN е изборът на престижната марка за производство на първокласни домакински електроуреди Miele. Автомобилите с водородни горивни клетки ще извършват ежедневна превозна услуга в региона Рейн-Майн в Германия. Главният изпълнителен директор на Opel Уве Хохгешурц и ръководителят по развитието на марката Маркус Лот дадоха старт на производството в завода в Рюселсхайм.

С новия Opel Vivaro-e HYDROGEN ние отваряме следващата глава в историята предлагайки  устойчива мобилност без вредни емисии. Неговата иновативна концепция съчетава предимствата на задвижването с водородни горивни клетки с гъвкавостта и гамата от възможности на нашия най-продаван лекотоварен модел”, сподели главният изпълнителен директор на Opel Хохгешурц в централата в Рюселсхайм.

Ръководителят на отдела за развитие Маркъс Лот добави: “Новият Vivaro-e HYDROGEN перфектно отговаря на изискванията на клиентите. Водородният ван е идеалното решение за шофиране на дълги разстояния, както и за транспортиране на по-големи товари без загуба на време при зареждане на батериите. Opel Vivaro-e HYDROGEN води мобилността с нулеви емисии в бъдещето, особено за търговски нужди.

Интелигентна концепция: Дълъг обхват на шофиране, нулеви емисии, бързо зареждане

Vivaro-e HYDROGEN е базиран на настоящия електрически модел Opel Vivaro-e, който е “Международен ван на годината 2021”. При пълни резервоари с водород, пробегът на шофиране е с обхват от до повече от 400 километра (WLTP). Горивната клетка с мощност 45 кВ е в състояние да генерира достатъчно мощност за непрекъснато шофиране по магистрала. Зареждането с водород отнема само три минути – приблизително същото време е необходимо за зареждане на конвенционален дизелов или бензинов автомобил.

Литиево-йонната батерия с мощност 10,5 кВч осигурява максимална динамичност винаги когато е необходимо, особено при страт и ускорение на автомобила. Vivaro-e HYDROGEN включва стандартно трифазно бордово зарядно устройство (11 кВ) и кабел за зареждане в режим 2.

Благодарение на интелигентното оборудване, Vivaro-e предлага до 5,3 или 6,1 кубически метра товарен обем. Електрическият LCV с горивни клетки се предлага в дължини M и L (4,95 и 5,30 метра) с до 1000 кг полезен товар.

Подобно на електрическия модел и тези с двигатели с вътрешно горене, Vivaro-e HYDROGEN предлага широка гама от системи за подпомагане на водача, които повишават безопасността и комфорта при шофиране. Оборудването включва 180-градусова панорамна камера за задно виждане, сигнал за обект в мъртвата зона и преден/заден парктроник.

Информационно-развлекателната система Multimedia Navi Pro работи чрез гласово разпознаване или контрол посредством широк цветен дисплей и е съвместима както с Apple CarPlay, така и с Android Auto. Навигационната система предлага карти за цяла Европа, динамично насочване по маршрут и TMC.

Новият Vivaro-e HYDROGEN се базира на повече от 20 години опит в разработването на превозни средства с водородни горивни клетки в Opel и Stellantis. Производството се извършва в Opel Special Vehicles (OSV) в Рюселсхайм. С новия Vivaro-e HYDROGEN, Opel продължава офанзивата си за електрификация. Клиентите имат възможност да изберат концепцията за задвижване на лекотоварния автомобил Opel, която отговаря на тяхното приложение. Vivaro-e HYDROGEN допълва електричeските модели Combo-e, Vivaro-e и Movano-e, които вече са налични за поръчка.

ИзточникStellantis
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари