30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниЦвят в карбоново и червено привличат внимание: MAN TGE Individual Lion S

Цвят в карбоново и червено привличат внимание: MAN TGE Individual Lion S

Новата линия на оборудване от висок клас на MAN TGE впечатлява с изключителния си спортен дизайн и може да бъде поръчана незабавно в цяла Европа. MAN TGE Individual Lion S се разработва и реализира в новата производствена база на MAN Individual в Сади, Полша.

• Благородни дизайнерски елементи: черни джанти, червен спирачен апарат, тапицерия от неръждаема стомана, кожени седалки с бродиран лъв

• Предприятие в Сади, близо до Познан: около 40 служители, повече от 13 000 кв.м разгъната застроена площ

• Обхват на услугите на MAN Individual в сектора на вановете: усъвършенстване на автомобилите, специални клиентски заявки, TGE Kombi, подготовка за спешни автомобили

Червени декоративни елементи могат да се открият под радиаторната решетка, отстрани на автомобила и на външните огледала.

Вановете обикновено играят второстепенна роля във филмите и телевизията. Те присъстват най-много, когато тайните агенти наблюдават злодея от товарния отсек. Нещата са малко по-различни в “Екип А”, американски телевизионен сериал от 80-те години на миналия век. В този екшън сериал на сутеньорския черен ван беше отредена ролята на петия член на екипа. А сега най-новият член на семейството на TGE също може да изпълнява тази специална роля: MAN TGE Individual Lion S предизвиква емоции с външния си вид и създава връзка с автомобила. Той привлича погледите и дава заявка.

Как прави това? Собственото усъвършенстване на автомобилите MAN разчита на дискретно спортни елементи в дизайна. В предната част на автомобила допълнителен панел от неръждаема стомана над регистрационния номер привлича вниманието дори от разстояние. Има и червени декоративни елементи. Те се намират под радиаторната решетка, отстрани на автомобила, на външните огледала и на боядисаните в червено спирачни апарати. Последните контрастират хармонично с черните алуминиеви джанти, които също са част от оборудването Individual Lion S. В задната част на автомобила вниманието привлича спойлерът на ръба на покрива, състоящ се от три части. Капаците на огледалата в карбонов вид с интегриран лъв MAN, както и страничните и задните стъпала допълват пакета за външния стил.

Акцент в интериора са висококачествените кожени седалки с червени контрастни шевове и червен бродиран лъв. Допълнителни червени дизайнерски акценти подчертават волана, вентилационните отвори и постелките на пода. Светодиодните светлини в зоната за краката и отделенията за съхранение в двете врати са едновременно визуално привлекателни и практични.

Ясно е, че MAN TGE Individual Lion S е нещо за автомобилните гурмани и шедьовър на изтънчения стил. Той е първият резултат от новата производствена база на MAN Individual в Сади край Познан, Полша, която беше открита тази година. В Сади има около 3300 кв.м площ на халето, както и около 10 000 кв.м открита площ. Около 40 служители работят там по оборудването и версиите на TGE, които не излизат от производствената линия във Вжешня, на 50 км.

Сред тях са например преустройствата за превоз на пътници: TGE Kombi се произвежда в Сади, както и всички други специални изисквания на клиентите за 9-местния автомобил (8+1), като рампи за инвалидни колички, въздушно окачване, маси, осветление или климатик. Друг акцент е поставен върху приставките и допълненията за използване по предназначение, като например рампа за товарене, сигнална светлинна система или трипътен самосвал. От следващата година към обхвата на услугите ще бъдат добавени модификации на колесната база и разбира се, новият Individual Lion S.

Фредерик Яковатц, който оглавява подразделението MAN Individual в MAN Truck & Bus, е доволен от новите възможности в Познан: “Новата локация ни позволява да постигаме по-бързи срокове за изпълнение на поръчките благодарение на близостта си до завода за производство. Служителите ни в Сади имат средно 15-годишен опит с MAN в изпълнението на специални клиентски заявки за автобуси. В производството там работят добре обучени автомобилни механици, електротехници с високо напрежение, мехатроници, техници, тапицери и ковач, наред с други. Когато започнахме тази пролет, това ноу-хау и опит ни помогнаха много. Тази година ще сме модифицирали около 150 TGE. Целта ни за 2022 г. е да модифицираме 1200 микробуса.

Червените дизайнерски акценти на волана и вентилационните отвори са част от новата линия на оборудване от висок клас TGE Individual Lion S.

Между другото, TGE заимства суфикса на името си Individual Lion S от по-големия си брат, MAN TGX. MAN Truck & Bus вече постави акцент през февруари 2021 г. с TGX Individual Lion S. Той е ексклузивният топмодел на новото поколение камиони MAN. Цялата информация за него може да бъде намерена на тази връзка.

ИзточникMAN Truck & Bus
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари