29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниИсторическа поръчка на 295 броя BOXER за PEUGEOT в Чешката република

Историческа поръчка на 295 броя BOXER за PEUGEOT в Чешката република

От 2013 г. марката PEUGEOT е един от най-важните доставчици на държавната пощенска компания Ceska Posta (Чешки пощи), която е емблематичен клиент на марката PEUGEOT в региона на Централна и Източна Европа. Тази есен марката достави 295 микробуса PEUGEOT Boxer. В същото време PEUGEOT участва в търга на Чешката пощенска служба за доставка на 280 микробуса PEUGEOT Partner. В близко бъдеще се очаква PEUGEOT, чрез своя вносител Emil Frey, също да си сътрудничи с Чешката пощенска служба за електрифициране на нейния автопарк. В момента се водят преговори по тази тема и се провеждат тестове на автомобили.

Дългогодишно партньорство за PEUGEOT в Чешката република

През 2013 г. публичната компания, отговаряща за пощенските доставки в Чешката република, избра PEUGEOT за лизинг на лекотоварни автомобили. Първата поръчка от 400 микробуса беше последвана от няколко други, всеки път от порядъка на сто автомобила. За осем години Чешката пощенска служба е получила повече от 4000 автомобила, което я прави най-големият клиент на марката в Чешката република и в региона на Централна и Източна Европа.

През 2021 г. Чешката поща поднови търговското си споразумение с марката PEUGEOT, което позволи на вносителя на PEUGEOT да изпълни историческа поръчка. Регистрирани са 295 автомобила PEUGEOT Boxer, които ще се използват за доставка на пощенски пратки в Чешката република. Половината от 295-те автомобила са придобити чрез оперативен лизинг, подписан с ALD Automotive, а другата половина – чрез финансов лизинг, подписан с ČSOB.

Сътрудничеството между Ceska Posta и PEUGEOT вече показва положителни перспективи за бъдещето, тъй като в момента PEUGEOT участва в различни търгове с гамата си от търговски автомобили, като до 2022 г. има потенциал за няколкостотин пощенски автомобила.

ИзточникStellantis
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари