30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииС инвестиция от над 7 млн. лева Волво Тракс България планира изграждането...

С инвестиция от над 7 млн. лева Волво Тракс България планира изграждането на втори собствен сервизен център в София

За последните шест години компанията влага над 20 млн. лева в развитие и разширяване на сервизната си мрежа в страната.

С инвестиция от над 7 млн. лева Волво Тракс България планира изграждането на втори собствен сервизен център в София, с което мрежата от сервизни точки на компанията в страната ще наброява шест. Базата ще се простира на терен от 12.5 декара, разположени на околовръстния път при село Казичене, в непосредствена близост до изхода на автомагистрала “Тракия“. Предвидено е строителството да започне през пролетта на следващата година, а амбицията на компанията е центъра да заработи на пълни обороти в началото на 2023 г.

В сервизният център ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама нови и употребявани товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Сервизът ще разполага с модерно оборудване по утвърдените глобални стандарти на компанията. Капацитетът на обслужване при пълно натоварване ще бъде 20 000 сервизни часа или 6000 камиона годишно. Клиентите ще могат да разчитат на екип от 20 професионалисти с опит. Складовата база ще разполага с широко портфолио от налични оригинални резервни части, както и гарантирано осигуряване на други в рамките на 24 часа. Проектът включва също соларни панели, алтернативни решения за отопление и зарядни станции за електрически превозни средства, като част от мерките, които Volvo Trucks предприема в България, като стъпка по пътя към намаляване на вредните емисии.

Фредрик Олсон, управляващ директор на Волво Тракс България.

“Целият процес – от избора на локацията, през проектирането и осигуряването на оборудване по световните стандарти, до интензивните срокове за изпълнение, е с цел да осигурим максимално бързо още по-достъпна услуга, гъвкавост и увеличен капацитет в отговор на изискванията и нуждите на клиентите ни. В София и областта са съсредоточени много и изключително динамично развиващи се компании в транспортния бранш.”, обясни Фредрик Олсон, Управляващ директор на Волво Тракс България. “Инвестицията във втори собствен сервизен център в София е част от цялостната стратегия на Волво Тракс България за устойчиво развитие в страната.”, допълни той. Проектът на Волво Тракс България за модернизация и развитие стартира с откриване на сервизна база във Варна през 2015 г., а от началото на 2016 година отвори врати и обновения и разширен сервизен център в София. В средата на 2017 заработи новият център на Волво Тракс България в Бургас. През есента на 2018 година отвори врати сервизната база на компанията във Велико Търново, а в края на май 2019 г. бе и официалното откриване на новият собствен сервизен център в Пловдив.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари