29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниIVECO T-Way печели престижната немска награда за дизайн

IVECO T-Way печели престижната немска награда за дизайн

Германският съвет по дизайн обяви IVECO T-Way за победител в категорията “Отличен продуктов дизайн” в категорията “Комунални превозни средства”. Проектиран да бъде здрав и надежден дори в екстремните офроуд мисии, той е най-якият камион в тежката гама на марката и се отличава с ключови дизайнерски елементи, които напомнят за новите линии на IVECO WAY.

IVECO T-Way получи престижното признание и стана победител в категорията Excellent Product Design в категорията “Комунални превозни средства” на German Design Awards 2022 – една от най-престижните в областта на дизайна във всички индустрии. То бе присъдено от Германския съвет по дизайн, един от водещите световни центрове за компетентност в областта на комуникацията и управлението на марки в сферата на дизайна. Жури от 37 изтъкнати експерти по дизайн от 10 различни държави, представляващи дизайнерската индустрия, бизнеса, академичните среди и науката, избра IVECO T-Way за тази награда.

Германските награди за дизайн отбелязват своята десета годишнина с издание на тема “Как мислят дизайнерите”, в което се обръща специално внимание на многобройните начини, по които дизайнерите намират отговори на все по-сложни въпроси – от новите цифрови технологии до неутралното по отношение на климата производство. Това важи с пълна сила за IVECO T-Way – най-здравият автомобил в тежката гама на марката.

Дизайнът на IVECO T-Way е силно фокусиран върху претворяването на основните елементи на гамата IVECO WAY за конкретната офроуд мисия. Той се отличава със своя здрав, но стилен външен дизайн, където естетическите пропорции между кабината и шасито, заедно със здравата изцяло метална броня, изразяват мощ и увереност. Това е съчетано с интериор на кабината, съсредоточен върху комфорта и безопасността на водача, отличаващ се с отлична ергономичност, интегрирани технологии и усъвършенствана свързаност. Всеки детайл е настроен така, че да предлага максимална функционалност в офроуд мисията. Цялостният дизайн се характеризира с елементи като характерното лого, доминиращо в изключително детайлната и отличителна решетка, и характерната форма на фаровете – всички стилистични елементи, напомнящи за ДНК-то на IVECO.

New IVECO T-WAY | Treat it bad

Марко Армилиато, стратегически дизайнер на CNH Industrial, коментира: “Много се гордеем, че IVECO T-Way е отличен с такава престижна награда. Той споделя дизайна, ориентиран към водача, който въведохме с новата тежка гама IVECO WAY, която много бързо стана популярна сред общността на водачите. Това е дизайн с високи амбиции за повишаване на стандартите за здравина, надеждност, ефективност и ориентираност към водача – и то със стил!

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари