7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоРемаркета и надстройкиАеродинамичното полуремарке S.CS EcoFLEX спечели Европейската транспортна награда за устойчиво развитие за...

Аеродинамичното полуремарке S.CS EcoFLEX спечели Европейската транспортна награда за устойчиво развитие за 2022 г.

Schmitz Cargobull отново получи една от престижните награди за устойчивост, връчвани от Huss-Verlag. Тази година аеродинамичното полуремарке със завеси S.CS EcoFLEX убеди журито в категорията “Полуремаркета”. Превозното средство е част от EcoGeneration на Schmitz Cargobull.

Европейската транспортна награда за устойчиваст потвърждава както нашите усилия, така и мисията ни да продължим да предлагаме на клиентите си практични и устойчиви транспортни решения„, обяснява със задоволство Андреас Шмиц, главен изпълнителен директор на Schmitz Cargobull AG. “Когато се използва на пътя, EcoFLEX постига икономия на гориво до 10%. С оглед на нарастващите цени на дизеловото гориво и необходимостта от намаляване на емисиите на CO2 намаляването на разхода на гориво чрез практически мерки става все по-важно. Щорно-бордовите полуремаркета EcoGeneration са в състояние да намалят значително както разходите за гориво, така и въглеродния отпечатък на транспортното средство. Благодарение на аеродинамичното ремарке спедиторите могат да спестят реални средства, без да се налага да прибягват до скъпи и предразполагащи към повреди прикачни устройства. По-високата покупна цена се изплаща само след две години”, допълва Шмиц.

Концепцията на полуремаркето със завеси EcoFLEX представлява още един иновативен принос на Schmitz Cargobull за още по-голямо спестяване на гориво и намаляване на емисиите на CO2 при автомобилния товарен транспорт. Устойчивата концепция е колкото проста, толкова и ефективна: Каросерията на EcoFLEX се спуска към задната част, което драстично намалява аеродинамичното съпротивление. Тази концепция предлага огромен потенциал за икономии, особено при тежки транспортни дейности, които не изискват пълната височина на товарното пространство.

Ако е необходим пълният товарен обем, задната част на EcoFLEX може гъвкаво да се повдигне. Височината на покривалото може да се регулира, за да съответства на височината на каросерията, и винаги отговаря на законоустановената обща височина. Чрез повдигане на задната част на аеродинамичната каросерия спедиторите могат гъвкаво да реагират на променящите се транспортни задачи. Европейската транспортна награда за устойчиво развитие се присъжда всяка година в редица категории от независимо експертно жури. Наградата има за цел да насърчи компаниите в сектора на транспорта и търговските превозни средства и да спомогне за по-силното утвърждаване на принципите на устойчивото развитие. Журито се състои от известни експерти в сектора на търговските превозни средства от индустриалните и научните области, търговски асоциации и медии. През годините Schmitz Cargobull многократно е печелила тези награди, като последната е в категорията “Концепция + инициатива” за транспортната комбинация EcoDuo през 2019 г.

ИзточникSchmitz Cargobull
СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари