30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиIVECO BUS E-WAY: по-голям пробег и повече гъвкавост

IVECO BUS E-WAY: по-голям пробег и повече гъвкавост

Предлагането на напълно електрически автобуси, пригодени за всички градски мисии изисква от IVECO BUS правилен стратегически избор. Постоянното технологично развитие след пускането на портфолиото E-WAY днес води до приемането на ново поколение батерии Forsee Power ZEN за бавно зареждане в депо, чийто капацитет на единичен пакет е увеличен до 42 kWh.

Тези нови високоенергийни NMC (никел, манган, кобалт) батерии осигуряват на операторите 20% повече енергия, т.е. до 300 км пробег при максимален  капацитет от 460 kWh на борда на 12-метровия модел E-WAY, или до 5 допълнителни пътници за същия пробег като при предишното поколение ZEN 35.  Предимството им е, че са напълно взаимозаменяеми.

Този нов формат за съхранение на енергия при нощен цикъл на зареждане вече е наличен за поръчки на 12-метровите модели E-WAY, както и за версиите на мидибусите.

Гамата на E-WAY включва още и 12 и 18-метрови версии с бързо алтернативно зареждане чрез спускащ се и/или изкачващ се пантограф. Тези модели са захранвани от мощни LTO (литиево-титанинов оксид) батерии, които отговарят на нуждите на градските линии, изпълняващи интензивни програми и с голям дневен пробег.

Произвеждани в завода в Рорте (Франция), център за върхови постижения в областта на електромобилността, моделите E-WAY се възползват от опита и високите постижения на IVECO BUS, признати дори в Европа. С близо 1000 продадени бройки, E-WAY (всички модели заедно) вече се движат в 7 различни европейски държави.

ИзточникIVECO BUS
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари