29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниToyota Hilux печели Международната награда за пикап (IPUA)

Toyota Hilux печели Международната награда за пикап (IPUA)

Toyota Hilux бе обявена за победител в 6-то издание на Международната награда за пикап 2022/2023 г. Връчването на тази престижна награда за средни пикапи бе направено по време на изложението Solutrans 2021 в Лион, Франция.

От 2009 г. насам всяка втора година Международната награда за пикап (IPUA) се връчва на най-ефективния еднотонен пикап в съвременния бизнес.” – обясни Джарлат Суини, председател на журито на Международната награда за ван на годината, което организира конкурса. “Като многофункционален автомобил, произвеждан и продаван в световен мащаб, продуктът и пазарът продължават да се развиват, като много марки поставят високи стандарти по отношение на ефективността, безопасността и комфорта на водача и пътниците.

Многократно награждаваният Hilux бе удостоен с това последно отличие от експертното жури на Международния ван на годината като признание за новия му мощен и плавен силов агрегат, прецизно управление и разбира се, за легендарно Качество, Издръжливост и Надеждност (QDR). За избора спомага и все по-нарастващата му привлекателност на разрастващите се световни пазари на автомобили с двойно предназначение, за свободното време и за градски условия.

Коментирайки постижението, Дидие Гамбарт, вицепрезидент на Toyota Motor Europe по продажбите, маркетинга и клиентския опит, заяви: “С повече от 50-годишното си наследство Hilux винаги е бил символ на изключително Качество, Издръжливост и Надеждност (QDR), както и на много способни офроуд характеристики. Сега, с най-новия Hilux, разширихме гамата двигатели с нов 2,8-литров дизелов двигател, който предлага още повече прецизност и мощност, позволявайки ни да отговорим на нуждите на клиентите, които искат не само работен кон, но и автомобил за свободното време. Така че за нас тази награда е признание за всички присъщи на Hilux качества с още повече възможности.

На 21 март 1968 г. в Япония се появява първото поколение Hilux, а една година по-късно моделът е представен на европейския пазар. Оттогава насам пикапът Hilux се превърна в един от най-успешните модели в гамата на Toyota.

Известен със своето Качество, Издръжливост и Надеждност (QDR), неудържимият Hilux е доказвал своята непобедимост многократно, като е покорил Северния полюс, исландските вулкани и антарктическия континент, а също така е постигнал класиране на подиума в рали Дакар.

Днес Hilux се произвежда в шест различни държави и се продава в 180 страни и региони по целия свят. С повече от 18 милиона продадени бройки в световен мащаб, той е любимият пикап в света.

Отвъд Hilux наградата подчертава фокуса и усилията на Toyota за развитие на представянето на лекотоварните автомобили в Европа, което се потвърждава от неотдавнашното разширяване на лекотоварните автомобили на Toyota в нов сегмент с PROACE CITY. Toyota лекотоварни автомобили стъпва в новата ера чрез въвеждането на PROACE ELECTRIC & PROACE CITY ELECTRIC и обновения Hilux, снабден с 2,8-литров задвижващ агрегат с подобрено представяне на пътя и извън него.

С всички тези впечатляващи продукти Toyota се стреми да достигне 5% пазарен дял на лекотоварните автомобили до 2023 г.

ИзточникToyota
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари