7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииScania ProCare 100% планирано време за работа

Scania ProCare 100% планирано време за работа

Scania въвежда ProCare, първокласна услуга, предназначена да намали непланираните спирания за критичните за бизнеса камиони. Създаден върху основата на гъвкавата поддръжка на Scania, ProCare предлага превантивни смени на компоненти, за да осигури очакваното време на работа.

Това е голяма стъпка за Scania и нашите клиенти”, казва Йохан Фолкстранд, директор, ръководител на портфолиото на услугите на Scania. “Чрез въвеждането на Scania ProCare с планирани смени въз основа на действителното използване, ние вече сме в състояние да предложим на нашите клиенти 100 процента планирано време за работа.

Превантивни грижи

Новата услуга на Scania се въвежда на европейските пазари след успешна пилотна програма в Швеция и Полша. ProCare е приложим за всички камиони Scania, произведени от 2019 г. нататък. Основата на услугата е, че свързаните с ProCare камиони редовно съобщават за техническото си състояние на Scania, което предизвиква превантивни действия и подновявания от страна на Scania.

Scania 560 S 6×2 Highline bulk transport

ProCare е предназначен главно за камиони, които не могат да бъдат извадени от употреба при неочаквани ситуации на “превозно средство извън пътя“ (VOR)”, казва Фолкстранд. “Камиони с усъвършенствани конструкции на каросерията или задачи с строги графици и санкции за закъснели доставки биха били типичните кандидати за тази първокласна услуга, където 100% планираното време на работа е основната цел.

Чрез пълно премахване на така наречените VOR инциденти и превръщане на всички видове обслужване и ремонт в планирани дейности в извън пиковите часове, Scania пренася своя ангажимент към дългосрочните взаимоотношения с клиентите още една стъпка напред.

 “Scania ProCare е прекрасен пример за това, когато наистина влагаме нашия технически капацитет и всички данни от нашите свързани превозни средства в нещо ново, което е от полза за нашите клиенти”, казва Фолкстранд. “Тази услуга означава, че можем да знаем за потенциалните проблеми и да действаме по тях много преди клиентът дори да е започнал да ги осъзнава.”  Камионите отчитат състоянието си въз основа на данни, събрани в самото превозно средство. След това тази информация се комбинира с оперативни данни, които Scania е трупала в продължение на много години. Това дава възможност не само да се предотвратят предстоящи повреди на превозното средство, но и да се разпознаят ранните предупредителни знаци. Голяма повреда на двигателя може да доведе до 40 сервизни часа за ремонт, докато превантивните грижи за същата основна причина означават, че проблемът може да бъде решен само за няколко часа.

ИзточникScania
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари