4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниЕлектрическите скутери от TIER се поддържат мобилни в цяла Европа с електрически...

Електрическите скутери от TIER се поддържат мобилни в цяла Европа с електрически микробуси от MAN

Доставчикът на устойчива микромобилност TIER Mobility сключи рамково споразумение с MAN Truck & Bus. Съдържанието му: доставка на електрически микробуси MAN eTGE в редица европейски държави. Първите превозни средства бяха пуснати в експлоатация в Лондон, Дюселдорф и редица други германски градове. Те дават възможност за смяна на батериите на е-скутерите без локални емисии.

На и над Рейн: В Дюселдорф електрическият транспортер на MAN вече се движи из града за TIER Mobility.

Електрически задвижваните скутери станаха част от съвременния градски пейзаж. Те допълват офертата за устойчива градска мобилност. Водещият европейски доставчик в тази област е TIER Mobility. През 2020 г. базираното в Берлин дружество, заедно с още двама доставчици на е-скутери, се ангажира с повече устойчивост във всички области. Един от резултатите от този ангажимент е рамковото споразумение, което сега е подписано с MAN Truck & Bus за доставка на до 130 електромобила на батерии.

Рамковото споразумение се отнася за 13 държави в Европа, в които TIER развива дейност, като Германия, Франция, Великобритания, Полша, Австрия, Норвегия, Швеция и Нидерландия. Възможно е разширяване на обхвата му и в други държави. Първите превозни средства вече се използват във Великобритания и Германия. В Германия, в допълнение към Дюселдорф, тези други градове вече са приели MAN eTGE в своя автопарк TIER: Хале (Заале), Инголщат, Майнц, Висбаден, Мюнстер, Ройтлинген и Оснабрюк.

Максимилиан Джачич отговаря за оперативния автомобилен парк в TIER Mobility.  Той е доволен от новите попълнения в автопарка си: “Електрическите транспортьори MAN eTGE представляват важна стъпка в преминаването на нашия сервизен парк към електрически превозни средства. Благодарение на големия полезен товар и пробег на е-транспортьора нашите служители могат да превозват всичко, което им е необходимо за ежедневната работа на нашия мултимодален автопарк, както и да преминават бързо и ефективно през градския трафик.“ Максимилиан Джачич беше впечатлен и от обширните функции за безопасност и комфорт, които се предлагат стандартно в MAN eTGE. Например асистентът за аварийно спиране, камерата за задно виждане или асистентът за защита на страничните стени осигуряват големи предимства в центъра на града и също така правят автомобила много привлекателен от икономическа гледна точка. MAN eTGE вече е на пазара от 2018 г. насам. Според мен той ни предоставя зряло, стабилно електронно превозно средство, което отговаря на 100 процента на нашите изисквания за чист и нискоемисионен градски транспорт”, обяснява Максимилиан Джачич, ръководител на проекта “Оперативни превозни средства” в TIER.

BEV транспортьорите се използват основно в TIER Mobility за смяна на батериите в електрическите скутери. Напълно заредените батерии се зареждат в депото на TIER и се подменят на място с помощта на eTGE. В някои градове TIER управлява и децентрализирани станции за зареждане и обмен, за да се сведат до минимум разстоянията в рамките на града. Освен това е-транспортьорите MAN се използват и за транспортиране на е-скутерите, когато трябва да бъдат обслужвани или ремонтирани.

Дори MAN eTGE трябва да се включва от време на време, както тук, в депото на TIER Mobility в Дюселдорф.

“Много се радваме, че нашите eTGE скоро ще бъдат на пътя в автопарка на TIER във все повече европейски градове. MAN и TIER – това е отлична връзка, защото нашите две компании са обединени от целта да направят бъдещето на мобилността по-устойчиво и щадящо климата”, казва Даниел Холбайн, който отговаря за подразделението за продажба на ванове в MAN Truck & Bus SE.

MAN TGE 3.140 E, както е известен, разполага с 10,7 кубични метра товарно пространство и полезен товар от малко под един тон. Той е бързозареждащ се и може да бъде зареден от 0 до 80 процента в рамките на 45 минути с до 40 kW постоянен ток. MAN дава 8 години или 160 000 км гаранция за батериите.

ИзточникMAN Truck & Bus
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари