29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниНовото Renault Kangoo Van E-Tech Electric, нов прочит за успешния модел

Новото Renault Kangoo Van E-Tech Electric, нов прочит за успешния модел

Renault е пионер в електрическата мобилност и безспорен лидер при електрическите лекотоварни автомобили в Европа от 2011 г. насам. От лансирането си Kangoo Electric печели сърцата на около 70 000 професионални клиенти и днес представлява един на всеки пет електрически лекотоварни автомобила, продадени в Европа. Новото Kangoo Van E-TECH Electric ще бъде представено за първи път на широката публика на 16 ноември на автомобилното изложение Solutrans в Лион. Това е кулминацията на повече от 10 години ноу-хау в областта на електрическата мобилност за Renault.

300 КМ ПРОБЕГ ПО ЦИКЪЛ WLTP*

Благодарение на новата си литиево-йонна батерия с капацитет от 45 кВч, новото Kangoo Van E-TECH Electric може да се похвали с пробег до 300 км по цикъл WLTP. По този начин на потребителите на модела се осигурява сигурност за работния процес, както и ненадмината цена на притежание и експлоатационни разходи. Батерията, разположена под пода на автомобила, не оказва влияние върху капацитета на товарното пространство.

ШЕСТ РЕЖИМА НА ШОФИРАНЕ

Новото Kangoo Van E-TECH Electric е оборудвано с електромотор с мощност от 90 кВ и незабавен въртящ момент от 245 Нм за плавно и лишено от стрес шофиране при всякакви обстоятелства. Еко режимът, който ограничава мощността на автомобила и максималната скорост, помага за оптимизиране на общия пробег и е изключително полезен при превоз на леки товари.

Водачът може да избира и между три режима на регенеративно спиране:
• Sailing (B1): ограничен регенеративен режим, подходящ за шофиране по магистрали
• Drive (B2): регенеративен режим по подразбиране за универсална употреба, който има усещане за двигател с вътрешно горене при отнемане на газта
• Brake (B3): максимален регенеративен режим за използване в задръствания и по планински пътища.

В новото Kangoo Van E-TECH Electric конвенционалната хидравлична спирачка се подпомага от ARB система (Адаптивна регенеративна спирачна система), която увеличава максимално количеството възстановена енергия, независимо от избрания режим на регенеративно спиране.

Разнообразието от режими на шофиране и регенеративно спиране означава, че водачите могат да избират между шест различни режима на шофиране за оптимален комфорт и пробег в зависимост от спецификата на работа и условията на движение.

Информацията, отнасяща се до избрания режим на шофиране, потока на енергия и ADAS системите, се показва на персонализируем опционален 10-инчов цветен инструментален панел.

170 КИЛОМЕТРА ЗА 30 МИНУТИ

За презареждане на батерията новото Kangoo Van E-TECH Electric предлага избор от три типа зарядни устройства. Стандартният модел разполага с 11 кВ трифазно зарядно устройство chameleon, подходящо за всички видове зареждане в домашни условия. Допълнителните зарядни устройства включват 22 кВ зарядно устройство chameleon за бързо зареждане на обществени зарядни станции и 80 кВ бързо зареждащо DC устройство, което може да възстанови 170 км пробег (WLPT цикъл) за 30 минути. С двете допълнителни зарядни устройства батерията е снабдена с възможност за течно охлаждане.

Новото Kangoo Van E-TECH Electric се зарежда от 15% до 100% за 3 часа и 50 минути на 11 кВ Wallbox устройство и за по-малко от 6 часа при 7,4 кВ Wallbox устройство.

ТЕРМОПОМПА ЗА ПОДОБРЕН ПРОБЕГ

За да гарантира един и същ пробег през всички сезони, климатичната система на новото Kangoo Van E-TECH Electric Kangoo Van E-TECH е оборудвана с термопомпа. Когато е оборудван с 22 кВ зарядно устройство, автомобилът извлича топлината около купето, за да го затопли без да се използва електрически резистор, консумиращ енергия. Термопомпата работи най-добре, когато температурата на околната среда е между -15°C и +15°C, често срещан диапазон за студените сезони в повечето европейски страни.

Не на последно място, новото Kangoo Van E-TECH Electric разполага с отопляеми предно стъкло, предни седалки и волан като допълнително оборудване.

ВСИЧКИ ПРЕДИМСТВА НА НОВОТО KANGOO VAN

Новото Kangoo Van E-TECH Electric предлага същите иновации, оборудване и комфорт като новото Kangoo Van с двигател с вътрешно горене: гениалният “Open Sesame by Renault” за най-широкия страничен отвор на пазара от 1,45 м, иновативният интериорен багажник “Easy Inside Rack”, мултимедийната система “Renault Easy Link” с 8-инчов дисплей, картата “Renault Hands-Free”, автоматичната ръчна спирачка, трите предни седалки с централна сгъваема облегалка, която се превръща в мобилен офис, почти 60 литра място за съхранение в кабината, включително чекмеджето “Renault Easy Life”, както и най-новото поколение ADAS системи, включително адаптивен круиз контрол с функция за спиране и потегляне и система за поддържане на лентата, които бележат първата стъпка към автономно шофиране.

Новото Kangoo Van E-TECH Electric може да се похвали със същия капацитет на теглене като своя братовчед с двигател с вътрешно горене – товарен обем до 3,9 м3 (4,9 м3 в дългата версия), 600 кг полезен товар (800 кг в дългата версия) и 1500 кг теглещ капацитет.

Благодарение на приложението за смартфон MyRenault или мултимедийната система Renault Easy Link, новото Kangoo Van E-TECH Electric предлага разнообразие от специфични свързани услуги като програмиране и график за зареждане на батерията, дистанционно наблюдение на нивото на заряд, предварително затопляне/охлаждане на купето и много други.

ФАБРИКАТА МОБЕЖ, ЦЕНТЪР НА ПРЕВЪЗХОДСТВО

От 2011 г. заводът на Renault в Мобеж в Северна Франция произвежда автомобили Kangoo за клиенти от цял свят. С цел да усъвършенства производството на новото Kangoo, както и на моделите на своите партньори Mercedes и Nissan, и да гарантира възможно най-високо качество, Renault инвестира 450 милиона евро във фабриката и монтира нов цех за сглобяване на батерии.

Електрическият двигател и зарядните устройства за новото Kangoo Van E-TECH Electric се произвеждат във фабриката Клеон в Нормандия.

Новото Kangoo Van E-TECH Electric ще се предлага в цяла Европа от пролетта на 2022 г.

От 2003 г. марката Renault Pro+ развива уникално ноу-хау в областта на лекотоварните автомобили с широко признати високопроизводителни продукти. Като експертна марка, посветена на обслужването на професионални клиенти, Renault Pro+ има собствена гама, услуги и международна мрежа от 626 бизнеса.

* Подлежи на сертифициране

ИзточникRenault Group
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари