4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниЗапочване на серийно производство New Generation DAF

Започване на серийно производство New Generation DAF

Стартира серийното производство на новото поколение камиони в DAF в Айндховен. Официалният камион “Job One” – червен XG+ с 12,9-литров двигател PACCAR MX-13 – беше представен от Джон Йоритсма (кмет на Айндховен) и Хари Волтерс (президент на DAF) на Андре Вербеек, управляващ директор и собственик на Verbeek Agra Vision.

DAF е първият производител на товарни автомобили, който представя на пазара напълно ново поколение камиони, разработени в съответствие с новите европейски разпоредби за масите и размерите на камионите. 

DAF е не само първата компания, която прави това, но и единствената”, според президента на DAF Хари Волтерс. “Това означава, че нашите нови камиони за дълги превози – новите XF, XG и XG+ – са поставили нов критерий за ефективност, безопасност и комфорт на водача. Това бяха основните причини, поради които Европейската комисия беше готова да даде на индустрията за товарни автомобили буквално повече пространство за разработване на нови, оптимални кабини. Чрез удължаване на предната част с 16 см и обръщане на максимално внимание на аеродинамиката успяхме да постигнем икономия от 10% от разхода на гориво и подобно намаляване на емисиите на CO2.


Всичко, което се случва в Brainport Айндховен

Кметът на Айндховен, Джон Йоритсма, разкри гордостта си от постиженията на “неговия” град Айндховен, център на “региона Brainport”. “Всичко това се случва в Айндховен. Град на технологиите, дизайна и знанието. Фактът, че днес DAF започва серийно производство на ново поколение революционни камиони – все високотехнологични продукти – е нужното доказателство.” 

Новото поколение DAF представлява напълно нова автомобилна платформа, която е напълно подготвена за алтернативните батерийно-електрически и водородни задвижвания на бъдещето, които в момента се разработват в DAF.


Нов стандарт за комфорт на водача

Първият камион от серията ново поколение е доставен на Андре Вербеек, управляващ директор/собственик на холандската фирма Verbeek Agra Vision, която е специализирана във вътрешния и международния транспорт на птици и яйца, използвайки автопарк от 30 превозни средства, 25 от които са DAF. Еталонният XG+ ще се движи за дъщерното му дружество Hennentransport Hooijer. “В допълнение към ненадминатата надеждност и ниските разходи на километър, превъзходното ниво на комфорт за водача също е важна причина за решението ни да изберем DAF”, обяснява Андре Вербеек. “А с новия топ модел XG+ DAF отново постави нов стандарт. Много важен фактор в тези времена на недостиг на водачи.

ИзточникDAF Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари