30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиСтарозагорци ще се возят на модерни електрически автобуси IRIZAR

Старозагорци ще се возят на модерни електрически автобуси IRIZAR

Управителят на “Тролейбусни и автобусни превози” ЕООД Георги Станчев и неговият екип бяха домакини при провеждането на първа работна среща във връзка с изпълнение на договор “Доставка на 33 нови дванадесет метрови електрически автобуси и допълнително оборудване към тях за нуждите на обществен транспорт в Стара Загора”, проект “Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в град Стара Загора” финансиран по Оперативна програма “Околна среда 2014-2020”.

В срещата участваха г-жа Мирослава Шопова, ръководител на проекта и началник отдел “Европейски програми и международно сътрудничество” в Община Стара Загора, г-жа Бояна Делева – началник отдел “Транспорт” в местната администрация и координатор проекта, представители на производителя на електрическите автобусни IRIZAR E-MOBILITY SL – г-н Иманол Рего – изпълнителен директор, г-н Микел Иризар – търговски директор и г-жа Силвия Иванова – представител на ЕЛ БУС ТРАК ЕНД КОУЧ БЪЛГАРИЯ ООД.

На срещата беше обсъден графикът на изпълнение за производство и доставка на 33 броя електрически автобуси. Стартираха дейностите по изработка на спецификации и дизайна на превозните средства и предвидените зарядни станции. Представителите на изпълнителя дадоха пояснения на въпроси за резервни части и гаранционни материали.

Припомняме, че по проекта ще бъдат доставени нови 33 електрически автобуса и 18 двойни зарядни станции. На територията на тролейбусното депо ще бъдат изградени две комплектни трансформаторни станции с прилежащата към тях закрита разпределителна за захранване на зарядните станции. С изпълнението на мерките по този проект количеството на фините прахови частици  ще се намали с 0,72 тона годишно, което ще подобри екологичните характеристики за над 130 000 жители на Стара Загора. Общата инвестиция е близо 53,8 млн. лева, като оперативна програма “Околна среда 2014 – 2020 г.” осигурява безвъзмездно 44,9 млн. лева.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари