4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварни3 000 000 оси за 50 години от DAF Trucks Фландрия

3 000 000 оси за 50 години от DAF Trucks Фландрия

DAF Trucks Фландрия произведе своята тримилионна ос – знаково събитие, което съвпада с 50-годишнината на завода за оси във Вестерло, Белгия. Големите инвестиции в модерните производствени мощности наскоро доведоха до въвеждането на ново поколение невероятно ефективни задни мостове.

За да осигури оптимална производителност и да гарантира ефективността на своите задвижвания, DAF Trucks разработва и произвежда почти всички свои собствени мостове през по-голямата част от дългата си история. През 1971 г. производството е преместено в завода във Вестерло, където се произвеждат и висококачествените кабини на DAF.

DAF произвежда мостове във Вестерло от 50 години.

Всеки ден в завода се произвеждат над 600 предни и задни мостове на магистрала Е313 между Лиеж и Антверпен. “Като се има предвид, че всеки камион е уникален, осите също се настройват фино, за да съответстват на конкретното използване”, обяснява Джордж Биквилдер, ръководител на завода за оси. “Предни мостове, водещи мостове, тласкащи мостове, тандеми с едно и две задвижвания, управляеми мостове, мостове със или без редукция на главината – възможностите, предлагани от DAF, са безкрайни. И както нашите заводи в Айндховен и Лейланд са в състояние да произвеждат камиони по поръчка на клиента, така и тук, във Вестерло, правим същото с осите. Това ни позволява да гарантираме оптимална работа и максимална ефективност за всеки камион.”


Основен доставчик за производители на автобуси

В допълнение към осите за камиони DAF Trucks Фландрия произвежда и няколко хиляди оси всяка година за производителите на автобуси, както и за специализирани превозни средства.Тези оси могат да бъдат намерени в цял свят, обикновено в комбинация с двигатели PACCAR, произведени от DAF.


По-ефективни

За неспециалистите осите днес изглеждат по същия начин, както винаги са изглеждали. Въпреки това осите на DAF претърпяха огромна еволюция през последните няколко десетилетия. Те са станали все по-леки, но също така по-здрави и по-твърди, за да се осигури оптимален експлоатационен живот. Предприети са и значителни стъпки по отношение на ефективността, включително нов процес на обработка, който позволява зъбните колела в диференциала да се блокират по още по-прецизен и ефективен начин.


Ново поколение задни мостове

По отношение на ефективността задните мостове в новото поколение DAF XF, XG и XG+, които DAF ще пусне в производство в началото на октомври за транспорт на дълги разстояния, представляват още една важна стъпка напред. Тези мостове са не само много по-леки и по-здрави от своите предшественици, но също така, и това е най-важното, са с 3% по-ефективни. Това е постигнато чрез намаляване на загубите от триене в корпуса на моста посредством прилагането на нови лагери и уплътнения на зъбните колела и по-ниско ниво на маслото.


Инвестиции в процесите

Всички тези нови разработки също нямат край, разкрива Биквилдер. “В момента DAF инвестира десетки милиони в завода за мостове, за да можем да контролираме целия процес на производство на мостове: от заваряването и бластирането до производството на главините. Това ще осигури на DAF и неговите клиенти огромно предимство, тъй като означава, че превозните средства и осите винаги ще бъдат перфектно съчетани помежду си, за да се гарантира оптимален живот, висока производителност и възможно най-ниски разходи на километър.”

Президентът на DAF Trucks Хари Волтерс откри 3-милионната ос заедно със служителя в завода за производство на оси Енкменд Баярмагнай.


Защита на хората и планетата

Инвестициите ще бъдат от голяма полза за 600-те служители в завода за мостове с площ 25 000 м2 , да не говорим за околната среда. “Машините стават много по-тихи, а тежката работа ще се извършва от високотехнологични роботи. Повишената устойчивост на нашите процеси доведе например до огромно намаление на химическите отпадъци с 98%. По този начин ергономията и грижата за околната среда могат да вървят ръка за ръка с по-нататъшното подобряване на качеството и ефективността.”

ИзточникDAF Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари