30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиIVECO BUS отбеляза рекордно производство с 50 000-ия CROSSWAY, предаден на ÖBB...

IVECO BUS отбеляза рекордно производство с 50 000-ия CROSSWAY, предаден на ÖBB Postbus

По време на церемонията по предаването, която се състоя на 30 септември в завода Výsoké Mýto в Чешката република, където се произвежда гамата CROSSWAY, Саша Каене, мениджър на бизнес направлението IVECO BUS Heavy и Карел Замастил, мениджър на завода предадоха ключовете на 50 000-ия CROSSWAY на представителите на ÖBB Postbus Австрия, съответно:
– Петер Шмолмюлер, регионален мениджмънт Север, Линц;
– Андреас Битерман, регионално управление Север, Линц;
– Марио Талиан, технически директор;
– Владимир Хомола, CSAD, дъщерно дружество на ÖBB/Postbus.

50 000-ият CROSSWAY, доставен на ÖBB Postbus е част от подписаното през 2016 г. споразумение за доставка на над 200 CROSSWAY и CROSSWAY LE. Той ще бъде пуснат в експлоатация в Линц, Австрия, с което текущият парк на ÖBB Postbus ще достигне почти 1300 единици, което представлява най-големият парк в DACH и един от най-големите в Европа.

Избраната от ÖBB Postbus версия на CROSSWAY с нисък под може да качи 45 пътници, които ще имат на разположение, наред с другото, USB портове за зареждане на всяка седалка, климатик и вътрешен TFT екран за комфортно пътуване. Дълъг 12 метра, той е оборудван с двигател Cursor 9 Euro VI с мощност 360 к.с., чиято изключителна патентована технология HI-SCR без рециркулация на отработените газове (EGR) постига значително ниски нива на емисиите, но също така позволява да се намали разходът на гориво и разходите за поддръжка.

За 15 години CROSSWAY се превърна в еталон в сегмента на междуградските автомобили. Със своите многобройни варианти (с дължини: 10,7, 12, 13 и 14,5 м) и двигатели, задвижвани с дизелово гориво или биогаз, гамата CROSSWAY задоволява всички нужди на клиентите, независимо от мисията. Проектирана да съчетава експлоатационна рентабилност, гъвкавост и производителност, гамата CROSSWAY е идеалният избор за транспортните компании.

Неколкократно отличавани, моделите CROSSWAY са получили множество награди, включително “Международна награда за градски и туристически автобуси 2017” и “Устойчив автобус на годината 2018” за версията Low Entry, съответно във версии на дизелово гориво и природен газ, а съвсем наскоро и “Устойчив автобус на годината 2020” и “Международна награда за устойчивост 2021” за версията на газ.

Произвеждана в завода Výsoké Mýto (Чешка република), гамата CROSSWAY се възползва от дългогодишно ноу-хау в производството на междуградски и туристически автобуси. Със своите над 3800 служители и 1700 подизпълнители той е един от най-големите работодатели в Чешката република и Източна Европа и най-големият производител на автобуси в Европа с над 4000 произведени превозни средства годишно. “Особено сме горди да отпразнуваме доставката на 50 000-ия CROSSWAY на ÖBB Postbus, на която сърдечно благодарим за постоянното доверие в полза на нашия CROSSWAY, заяви Стефан Еспинас, ръководител на марката IVECO BUS. “Този 50 000-ти CROSSWAY е важен етап в историята на CROSSWAY, който през годините се превърна, благодарение на своята гъвкавост и доказана надеждност, в абсолютния бестселър в своя пазарен сегмент”.

ИзточникIVECO BUS
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари