4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиDAILY ACCESS CNG: Новото устойчиво решение на IVECO BUS за градска мобилност

DAILY ACCESS CNG: Новото устойчиво решение на IVECO BUS за градска мобилност

Като ексклузивен микробус на IVECO BUS, новият DAILY ACCESS CNG се възползва от експертния опит на един от най-големите играчи в областта на пътническия транспорт. Той предлага предимствата на признатите качества на DAILY с всички предимства на широката мрежа на марката и пълния набор от свързани и асоциирани услуги на марката.

Допълвайки гамата на IVECO BUS city, новият DAILY ACCESS ще се разпространява в европейски мащаб. Първите доставки са планирани за началото на 2022 г.

Стефан Еспинас, лидер на марката IVECO BUS, заяви: “Разширяването на нашата градска гама с новия DAILY ACCESS е важна стъпка. Това ще затвърди лидерската позиция на IVECO BUS като един от ключовите играчи при микробусите в Европа. Също, така отразява способността на нашата марка да предлага най-широката устойчива градска гама, включваща, минибуси, мидибуси, стандартни и съчленени градски автобуси, както и специализирани версии за BRT.”

Готие Рикорд, директор “Продажби на микробуси” на IVECO BUS, заяви:“DAILY ACCESS е разработен, за да отговори на изискванията на нашите клиенти в областта на градската мобилност, при високо ниво на стандартно качество и с подобрени характеристики, съчетаващи оптимизация на ТСО и благосъстояние на пътниците”.

Перфектно пригоден за градска употреба

Новият DAILY ACCESS, задвижван с природен газ, се предлага в класове А, I и II и предлага висококачествени услуги на пътниците, като се съобразява с условията на експлоатация и околната среда.

Предлагат се версии с нископодово централно влизане с дължина от 7,1 м до 8 м, с многобройни оформления на седалките, DAILY ACCESS CNG осигурява ефективно решение, отговарящо на всички специфични експлоатационни изисквания. В много светлото вътрешно пространство благодарение на големите прозорци могат да се настанят до 28 пътници.

Лесно достъпен за пътници с намалена подвижност или с детска количка (височина на първите стъпала 270 мм), DAILY ACCESS е оборудван стандартно с ръчна рампа (по избор с електрическа) и специална вътрешна зона за пътници с увреждания. Двойна електрическа плъзгаща се врата (широка 1200 мм) улеснява влизането и излизането на пътниците.

Новият DAILY ACCESS използва дизайна на семейството IVECO BUS. Той се отличава с нов отличителен стил на задната си част, която включва широк заден прозорец и дисплей за маршрута. Предната част въвежда широко предно стъкло с атермично остъкляване, панел за дестинацията в горната част, както и LED светлини.

Въвеждат се и различни допълнителни функции, като лесно издаване на билети и предразполагане на системата SAE, вътрешно LED осветление, климатик, аудио-визуална мултимедийна уредба, USB букси за подобряване на комфорта на пътниците на борда.

Производителност и устойчивост

Двигателят на DAILY ACCESS CNG е в съответствие с новите стандарти Euro VI-E. Той осигурява мощна и отзивчива работа със 136 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Конструкцията е подсилена, за да може да приеме багажника за резервоара за СПГ на покрива. Стандартно се предлага зареждане от лявата страна, а като опция може да се предложи зареждане от дясната страна в близост до задния мост. С 460 литра CNG в най-оптимизираната си версия DAILY ACCESS осигурява пробег до 510 км.

Отразявайки загрижеността на IVECO BUS за устойчив транспорт, новият DAILY ACCESS CNG е напълно съвместим с биометан, който може да се генерира от оползотворяването на органични отпадъци. По този начин DAILY ACCESS на природен газ гарантира отличен въглероден отпечатък и представлява конкретна стъпка. Нивото на шума е разделено на две, което предлага значителна тишина при работа за водача и пътниците. Освен това, когато се използва биометан, емисиите на CO2 могат да бъдат намалени още повече – с до 95%, което е голямо предимство в зоните с ниски емисии.

Комфортно шофиране с най-добрата в класа си трансмисия

Новият DAILY ACCESS CNG се отличава с широка зона за водача, напълно отделена с интегрирането на поликарбонатна преграда, предпазваща водача и пътниците един от друг.  Леснодостъпното и ергономично работно място е с възможности за персонализиране, тъй необходимо за работа в градска среда. Шофьорската кабина предлага нова седалка за водача Hi-COMFORT с централна подложка на възглавницата и облегалката, като контактната част е изработена от мемори пяна – първа в индустрията за микробуси. Пяната се оформя по тялото, разпределяйки равномерно тежестта, като намалява пиковете на натиск с до 30%. Това води до изключителен комфорт за по-добро изживяване при шофиране.

Ексклузивната 8-степенна трансмисия Hi-Matic, която се предлага стандартно, осигурява максимална производителност при ниски експлоатационни разходи и абсолютен комфорт при шофиране и повишена ефективност. По-бърза и по-прецизна от традиционната 6-степенна механична трансмисия, тя предлага промени без прекъсване на въртящия момент за по-малко от 200 ms.  Освен това комбинацията от двигателя за СПГ с изключителната 8-степенна автоматична трансмисия Hi-Matic превръща DAILY ACCESS CNG Hi-Matic в най-добрия в своя клас по отношение на ефективността и екологичността. Добавен е ретардер Telma, който допълнително подобрява комфорта на шофиране и безопасността на пътниците.

IVECO ON Telematics: нови услуги, съобразени с превозните средства и задачите на оператора

Новият DAILY ACCESS CNG, ще предлага в няколко версии и ще се възползва от пълния набор от свързани услуги на марката IVECO. По този начин водачите ще могат да се възползват от интегрираните решения на производителя, както и от новото предложение за телематика на IVECO ON, осигуряващо най-доброто по отношение на ефективността и оптимизацията на TCO.

IVECO ON предоставя на операторите нови услуги за свързаност, за да бъдат по-ефективни в управлението на поддръжката и експлоатацията.

IVECO ON осигурява реални ползи с предимствата на новото предлагане на услуги:

FLEET, за управление на автобусния парк в реално време – чрез наблюдение на редица параметри, като например разхода на гориво.

UPTIME, за да бъдат превозните средства винаги в движение – води се наблюдение от контролна зала, с помощта на което се отчитат от разстояние евентуални неизправности, отстранявани с изпреварващо или профилактично обслужване.

CARE, за спокойствие на клиентите – това се случва благодарение на специфично наблюдение и отчитане на превозните средства.

РЕМОНТ И ПОДДЪРЖАНЕ – за специализирана помощ, свързана с договори за обслужване, съобразени с конкретните нужди.

ЧАСТИ, за допълване на офертата IVECO ON чрез избор на оригинални части и аксесоари IVECO.

Услугите на IVECO ON предоставят на оператора пълен контрол върху превозното средство, като му позволяват да работи ефективно, оптимизирайки времето за работа на превозното средство, енергийната ефективност и общата цена на притежание (TCO). Търговските пакети са организирани в два различни варианта.

Първият пакет от услуги – SMART PACK, който винаги е включен в DAILY пакет за свързаност, предоставя информация за автомобила и стила на водача чрез следните инструменти:

• ПРОАКТИВНА ПОДДРЪЖКА (КОНТРОЛНА ЗАЛА)
• НАБЛЮДЕНИЕ НА АВТОМОБИЛА И ДИСТАНЦИОННА ПОМОЩ
• IVECO ON CUSTOMER PORTAL
• SMART REPORT
• ОТЧЕТ ЗА БЕЗОПАСНО ШОФИРАНЕ

В допълнение към пакета SMART PACK, пакетът PREMIUM PACK позволява да се добавят модулни и интегрирани услуги, които опростяват всекидневната работа:

• ПОРТАЛ VERIZON CONNECT ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА АВТОПАРКА
• WEB API TiGR (ITxPT Standard)

В допълнение към всички налични услуги, DAILY ACCESS може да предложи IVECO Driver Pal, гласов и дигитален спътник на водача. Той е напълно интегриран с технологията Alexa, което позволява на водача да пренесе цифровия живот на борда, да взаимодейства гласово с автомобила и общността на водачите и да получи достъп до свързаните услуги на IVECO.

IVECO Driver Pal издига свързаността на DAILY на нова висота, позволявайки лесен достъп до свързаните услуги на IVECO ON, разработени за проактивна и ефективна подкрепа на бизнеса на клиентите.

DAILY ACCESS, най-доброто предложение за градския сегмент

Новият DAILY ACCESS CNG, показан в Тулуза, е част от широката гама микробуси DAILY ACCESS, включваща дизелови версии от клас I, отговарящи на стандарта Euro VI-E. Дизеловите версии на DAILY ACCESS са с мощност съответно 180 к.с. и 210 к.с.  Двигателите се комбинират с Hi-Matic 8-степенна скоростна кутия или новата 6-степенна механична скоростна кутия. Снабден с единична врата в центъра и двойна врата в задния надвес, този градски нископодов микробус позволява превозването на до 35 пътници, като в задния надвес има стандартно място за инвалидна количка при пътници с намалена подвижност.

Характеристики на модела DAILY ACCESS CNG, показан в Тулуза Дължина 7,153 м, двигател IVECO CNG с мощност 136 к.с., 13 места, електрически плъзгащи се врати.

ИзточникIVECO BUS
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари