30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниNissan разкрива изцяло новия ван Townstar

Nissan разкрива изцяло новия ван Townstar

Nissan разкрива следващото поколение компактен лекотоварен автомобил (LCV), изцяло новия Townstar. С чисто електрическо задвижване в допълнение към опцията за задвижване с гориво, тази нова гама LCV е подготвена да осигури бъдещето на бизнес операциите и да ускори прехода към електрификация.

Демонстрирайки най-технологичното LCV предложение на Nissan до момента, изцяло новият Townstar внася набор от над 20 технологии в предлагането на компактни ванове, представяйки дързък претендент в сегмента.

Стъпвайки на успеха на Nissan e-NV200, пионер и лидер на пазара на електрически лекотоварни автомобили, напълно електрическата версия на изцяло новия Townstar е оптимизирана, за да отговори на нуждите на клиентите. С подобрена 44kWh батерия, усъвършенствани технологии и ниски експлоатационни разходи електрическият Townstar предлага ефективно и устойчиво решение за мобилност.

Предлагайки две ефикасни решения за задвижване, ергономичен дизайн и уникални технологии, изцяло новият Townstar е цялостно оборудван, за да отговори на постоянно променящите се изисквания на клиентите”, каза Емануел Серазин, директор “Лекотоварни автомобили и корпоративни продажби” в Nissan Европа.

С по-строгите стандарти за емисии, ограниченията за достъп до градовете и все по-нарастващото търсене на доставки от последната миля, големите и малките предприятия трябва да намерят ефективни и устойчиви решения, за да останат конкурентоспособни и да оптимизират дейността си”, продължава Емануел.

Надеждни опции и ефективни задвижвания

Разработен за оптимална ефективност и гъвкавост в градски условия, изцяло новият Townstar разполага с две задвижвания във версии ван и комби (пътнически), за да задоволи нуждите на клиентите.

Ще се предлага вариант с усъвършенстван бензинов двигател с 1,3-литров агрегат, който е напълно съвместим с най-новите норми за вредни емисии Euro 6d-Full и произвежда 130 к.с. и 240 Нм въртящ момент, предлагайки мощност и ефективност в еднаква степен.

От друга страна, подкрепен от опита на Nissan в областта на електрическите лекотоварни автомобили, изцяло електрическият нов Townstar ще бъде екипиран с 44kWh батерия и авангардни технологии. Тя ще съчетава интелигентно управление на енергията и ефективно термично охлаждане на батерията в един оптимизиран пакет. Новият ван ще замени предлаганата от e-NV200 гама и ще разполага с 245 Нм въртящ момент и 285 км пробег (в очакване на хомологация).

Авангардни технологии за безопасност и информационно-развлекателни системи

Проектиран да се интегрира безотказно в ежедневните графици, изцяло новият Townstar въвежда над 20 технологични функции в компактното LCV предложение на Nissan.

С широка гама от технологии за безопасност и усъвършенствани функции за подпомагане на водача, като Side Wind Assist и Trailer Sway Assist, изцяло новият Townstar осигурява успокояващо и уверено преживяване зад волана. Интелигентното аварийно спиране с функция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти и асистент за кръстовища, както и функцията за паркиране без ръце и интелигентният круиз контрол поставят Townstar в челните редици на категорията.

Nissan интегрира Around View Monitor (AVM) за първи път в сегмента на компактните ванове, демократизирайки тази авангардна технология. Използвайки набор от камери, системата показва 360-градусов обзор на зоната около автомобила, като осигурява на водачите пълно спокойствие при паркиране в града.

Клиентите на изцяло електрическия нов Townstar ще се радват и на иновативната усъвършенствана система за подпомагане на водача ProPILOT. Подпомагайки шофьорите при шофиране по магистрала, функцията позволява на автомобила автоматично да намали скоростта до пълно спиране и да ускори, като следва автомобила отпред, както и да го държи центриран в лентата – дори и при плавен завой.

Удобни функции за свързаност като E-Call, Apple CarPlay/Android Auto и безжично зареждане на телефони ще бъдат налични в цялата гама от пускането на пазара, а допълнително подобрените Connected Services ще се предлагат от пускането на пазара на изцяло електрическата версия.

Тези свързани услуги ще бъдат представени чрез 8-инчов сензорен екран, който е свързан с 10-инчов дигитален комбиниран екран пред водача в изцяло електрическия нов Townstar.

Усъвършенстван интериорен и екстериорен дизайн

Изграден върху платформата Alliance CMF-C, изцяло новият Townstar е създаден от нулата с мисъл за качество и функционалност. Той ще носи новото лого на марката Nissan, което го прави първият европейски модел, произвеждан с него, и последният, който ще бъде представен в рамките на плана за трансформация Nissan NEXT, даващ приоритет на устойчивия растеж и рентабилността в глобалните операции на компанията.

Изцяло новата версия на фургона Townstar е разработена, за да отговори перфектно на нуждите на клиенти като малките и средните предприятия, които търсят гъвкавост, удобство, пространство и товар в комбинация със система за свободни ръце при паркиране в сложни градски условия.

Комби версията на изцяло новия Townstar ще подкрепи семейните пътувания с достатъчно места за съхраняване на вещи, които достигат до 775 литра. От изисканите облицовки на седалките и вратите до модерното покритие на централната конзола и арматурното табло – салонът на изцяло новия Townstar посреща клиентите с комфорт, подобен на този в лек автомобил.

Напълно електрическият изцяло нов Townstar ще отразява естетическите белези на Ariya, включително характерни стандартни LED фарове и аеродинамичен преден щит, интегриращ сложна шарка Kumiko и свеж V-образен дизайн с дневни светлини.

По същия начин бензиновата версия на изцяло новия Townstar се отличава с рязък и динамичен външен вид, благодарение на своята предпазна решетка. В нея ще бъдат интегрирани и “въздушни завеси”, които са вградени за оптимизиране на въздушния поток около предната броня и предните колела, като намаляват съпротивлението и оптимизират автономността и разхода на гориво.

Адаптивно бизнес решение

С наличните разнообразни конфигурации, изцяло новият ван Townstar е цялостно разработен, за да бъде надежден, удобен и ефективен партньор за бизнес мобилност.

Разполагащ с до 3,9 м3 товарно пространство с отваряща се преграда, новият компактен ван може да транспортира с лекота два европалета и до 800 кг товар, а мощните задвижващи агрегати позволяват на автомобила да предложи капацитет на теглене от 1500 кг, адаптирайки се към специфичните изисквания на всеки бизнес.

Товарното отделение интегрира големи странични плъзгащи се врати, които улесняват разтоварването на микробуса, и възможност за френски врати 60/40 с отваряне на 180 градуса или задна врата отзад. Тя включва и интелигентни решения за съхранение и обособено място за бордови офис инструменти.

Водеща в индустрията 5-годишна гаранция

Nissan потвърждава ангажимента си да осигурява качество и сигурност, като собствениците на цялата гама лекотоварни автомобили Nissan могат да се възползват от водещата в бранша общоевропейска 5-годишна или 160 000 км гаранция, в допълнение към 8-годишната или 160 000 км гаранция на батерията за версията EV. Тя включва защита от броня до броня, гаранция за боята, оригинални части и аксесоари и пътна помощ – осигурявайки цялостно покритие за повече спокойствие.

Представяне на изцяло новия, 100% електрически Nissan Townstar.
ИзточникNissan
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари