7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТежкотоварниIVECO и Nikola подписват меморандум за разбирателство с пристанищната администрация на Хамбург...

IVECO и Nikola подписват меморандум за разбирателство с пристанищната администрация на Хамбург за електрически камиони от клас 8 с нулеви емисии

IVECO и Nikola Corporation подписаха днес Меморандум за разбирателство с Хамбургската пристанищна администрация по време на откриването на производственото им предприятие за съвместно предприятие в Улм, Германия. В споразумението се посочва съвместното им намерение за партньорство на два етапа, включващи до 25 батерийно-електрически автомобила Nikola Tre (BEV), които ще бъдат доставени на пристанището през 2022 г.

Първата фаза включва тестване на Nikola Tre BEV в пристанището за транспортни и логистични операции заедно с високоефективни решения за зареждане. По-определената втора фаза в партньорството по проекта планира пълна интеграция на BEV автомобилите в пристанищните операции, инсталиране на инфраструктура за зареждане и сервизна поддръжка на място, включваща основни доставчици. Автомобилите, предоставени за тези две фази, ще бъдат американската версия на Nikola Tre със специални разрешения за експлоатация в пристанището.

Хамбург преследва цели за по-благоприятно въздействие върху климата в контекста на дългосрочната стратегия на ЕС за постигане на въглеродна неутралност до 2050 г. Фокусът на пристанището е да се превърне в първа сила в прилагането на технически иновации като пилотни случаи. Виждаме голямо съответствие между нашите изисквания и камионите, които сега се произвеждат тук, в Улм, за постигане на нашите цели”, заяви Йенс Майер, главен изпълнителен директор на пристанищната администрация на Хамбург.

Хамбург е готов да постави нови стандарти и да се превърне в град, щадящ климата. Сътрудничеството с Nikola, производител на тежкотоварни превозни средства за транспорт с нулеви емисии и батерии, е важен етап. Желаем да работим заедно и да стартираме безпрецедентен пилотен проект с Nikola и IVECO и партньори от сектора на пристанищната логистика в пристанището на Хамбург. За мен този Меморандум за разбирателство между Nikola и HPA е първата, но решителна стъпка към превръщането на пристанище Хамбург в пилотно за иновативни и алтернативни задвижвания. От гледна точка на Свободния и ханзейски град Хамбург очаквам добро и ползотворно сътрудничество”, потвърждава сенаторът по въпросите на икономиката и иновациите в Хамбург Михаел Вестхагеман.

Nikola приветства целите за устойчивост на пристанището в Хамбург и се гордее, че работи с него по този проект”, заяви Марк Ръсел, главен изпълнителен директор на Nikola. “Nikola работи по подобна програма и в Съединените щати. Този тип знакови споразумения продължават да засилват глобалната промяна, която наблюдаваме към ново бъдеще с нулеви емисии.”

Най-голямото по обем морско пристанище в Германия е идеалното място, където можем да демонстрираме производителността и конкурентоспособността на Nikola Tre. Очакваме с нетърпение да видим първите резултати от първата фаза и да научим как най-добре можем да помогнем на пристанищните власти в Хамбург за постигането на техните енергийни цели”, каза Герит Маркс, президент на направление “Търговски и специализирани превозни средства” в CNH Industrial. Проектиран като високоефективно решение за транспорт на дълги разстояния с нулеви емисии, Nikola Tre е двигател на промяната в сектора. Базиран на платформата на камиона IVECO S-WAY с електрическа ос, съвместно проектирана и произведена от FPT Industrial, той ще разполага с усъвършенстваната електрическа технология и технология за горивни клетки на Nikola, заедно с ключови компоненти, предоставени от Bosch.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари