25 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиНов експлоатационен пробег за E-WAY: 543 км с едно пълно зареждане

Нов експлоатационен пробег за E-WAY: 543 км с едно пълно зареждане

12-метровият IVECO BUS E-WAY постигна нови резултати в реални експлоатационни условия, демонстрирайки всички предимства на транспорта с нулеви емисии, както и изключителната надеждност и отличните характеристики, предлагани от този изцяло електрически модел.

Проведен по инициатива на компанията Verkerhrsbetriebe Bachstein през юли миналата година, този тест се състоя в рамките на два дни, от 5,30 до 16,00 ч. В крайна сметка 12-метровият E-WAY, оборудван с 350-киловатчасов акумулаторен пакет, измина 543 километра без никакви проблеми. Сертифициран от TÜV Nord, рекордът потвърждава превъзходството на IVECO BUS в областта на електрическата мобилност. С 3% остатъчен товар в края на теста IVECO BUS E-WAY можеше да измине още повече, благодарение на ниския си разход: 0,61 kWh/км.

Вече бяхме приключили първия тест на нашата тестова писта, изминавайки вече 527 км с едно зареждане. Радваме се на този нов рекорд, извършен този път от клиент в реални експлоатационни условия. Той доказва способността на IVECO BUS E-WAY да стигне още по-далеч.”, казва Стефан Еспинас, ръководител на марката IVECO BUS.

Не вярвах, но сега се гордея, че извърших този подвиг по градски и крайградски маршрути в района на Брауншвайг в училищни мисии”, каза Малте Сик, шофьорът на E-WAY.

За Ян Берент, главен изпълнителен директор на Verkerhrsbetriebe Bachstein, това е истинско предизвикателство за шофьорите: “Те са тези, които държат волана и управляват цялото превозно средство. Благодарение на бордовата телематика те знаят по всяко време какво могат и какво не могат да правят. За мен този рекорд е добро предсказание за бъдещето на електромобилността”.

IVECO BUS E-WAY е най-пълната гама на пазара, която предлага решение, отговарящо на специфичните нужди на всеки клиент, с богат избор от дължини (9,5, 12 и 18 метра) и режими на зареждане (бавно нощно зареждане или бързо зареждане със или без пантограф). Освен това предлага изключително комфортно изживяване за водачите и пътниците с плавно шофиране и ускорение.

Тази гама E-WAY включва повече от 20 години опит в разработването и производството, придобит от марката в областта на алтернативните енергии и по-специално в електрическата мобилност.

ИзточникIVECO BUS
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Нова генерация DAF | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари