29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиНов ключов успех за изцяло електрическото решение IVECO BUS в Париж

Нов ключов успех за изцяло електрическото решение IVECO BUS в Париж

Като част от най-амбициозната програма за закупуване на електрически автобуси в Европа, групата RATP* и Île-de-France Mobilités подновиха доверието си в IVECO BUS с възлагането на договор за 180 електрически 12-метрови автобуса. Тези градски автобуси ще бъдат добавени към 247-те, които вече са в експлоатация или в процес на доставка. По този начин IVECO BUS ще се превърне във водещ доставчик на електрически автобуси за RATP.

100% електрическата технология на IVECO BUS беше избрана отново заради своите технически и икономически показатели. Благодарение на екологичните си качества и технологичната си зрялост тя ще подпомогне RATP в изпълнението на плана BUS 2025. Всъщност тя напълно отговаря на очакванията на RATP и Île-de-France Mobilités, тъй като предлага значителни ползи за околната среда и позволява от днес да се приложат надеждни решения, за да се подобри мобилността на бъдещето: качество на въздуха, опазване на климата и безшумна експлоатация. 

RATP избра версията с нощен цикъл на зареждане при E-WAY, най-продаваният електрически модел във Франция през 2020 г., който може да се зарежда за няколко часа в автобусните центрове. Синоним на плавно шофиране и тишина, този изцяло електрически автобус спомага за подобряване на комфорта на водача, пътниците и местните жители.

За да се отговори на специфичните нужди от автономност на всеки клиент, този изцяло електрически модел се произвежда в центъра за върхови постижения за електромобилност на HEULIEZ в Рорте (Франция) и е част от гамата автобуси E-WAY, задвижвани от батерии, които се предлагат в четири дължини (9,5 м, 10,7 м, 12 м и 18 м) и три режима на зареждане: през нощта в депото, чрез пантограф (възходящо или низходящо) или смесено зареждане.

Стефан Еспинас, ръководител на марката IVECO BUS, заяви: “Горди сме, че отново бяхме избрани за участие в най-големия европейски търг, дори глобално извън Азия, за доставяне електрически автобуси. За нас е чест, че можем да подкрепим RATP в изпълнението на амбициозния ѝ план Bus 2025, чиято цел е да разполага с автопарк от 100% чисти автобуси. Изборът на E-WAY е потвърждение на опита на Iveco Bus в областта на превозните средства с нулеви емисии.

*Автономно управление на транспорта в Париж (Régie Autonome des Transports Parisiens).

ИзточникIVECO BUS
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари