29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииУве Хохгешурц ще заеме поста главен изпълнителен директор на Opel

Уве Хохгешурц ще заеме поста главен изпълнителен директор на Opel

Уве Хохгешурц, който в момента заема позицията на главен изпълнителен директор на Renault Германия, Австрия и Швейцария, бе определен за главен изпълнителен директор на Opel, считано от 1 септември 2021 година. Назначението идва в момент, в който уникалната германска марка в състава на Stellantis разширява обхвата на своите търговски дейности с навлизане на пазара в Китай и ускоряване на развитието в ерата на електрификация. Той ще наследи на поста Михаел Лошелер, който е решил да преследва нови предизвикателства извън Stellantis.

Уве Хохгешурц ще се присъедини към висшия мениджърски екип на Stellantis и ще се отчита директно на изпълнителния директор на Stellantis Карлос Тавареш. Хохгешурц започва кариерата си в автомобилната индустрия през 1990 година като служител във Ford, преди да се присъедини към VW през 2001 година и към екипа на Renault през 2004 година. Мениджърът изучава бизнес администрация в Германия (Вупертал и Кьолн), Великобритания (Бирмингам) и Франция (Париж Дофен).

От лява надясно: Уве Хохгешурц – бъдещ главен изпълнителен директор на Opel, Карлос Тавареш – изпълнителен директор на Stellantis и Михаел Лошелер – досегашен главен изпълнителен директор на Opel.

“Бих искал да благодаря сърдечно на Михаел за това, че заедно с екипа на марката положи здрави и устойчиви основи за Opel. Изпълнението на  впечатляващата програма за реорганизация на компанията проправя пътя за предстоящото търговско развитие на марката в световен мащаб. Убеден съм, че Уве ще управлява успешно през този нов период в развитието на марката Opel, благодарение на своя над 30-годишен опит в сферата на автомобилната търговия. Пожелавам на Михаел всичко най-добро за следващите етапи в развитието на неговата кариера”, заяви изпълнителният директор на Stellantis Карлос Тавареш.

ИзточникStellantis
СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари