4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоЛекотоварниNew Daily: интелигентният автомобил, който осигурява бъдещето на бизнеса на клиента

New Daily: интелигентният автомобил, който осигурява бъдещето на бизнеса на клиента

IVECO представи New Daily пред своята дилърска мрежа и международната преса в рамките на дигитално събитие, предавано на живо в платформата IVECO Live Channel. Последната еволюция на семейството лекотоварни автомобили Daily открива нови хоризонти, въвеждайки нови адаптивни и интелигентни решения, които извеждат взаимодействието и сътрудничеството с водача и собственика на ново ниво, превръщайки автомобила в истински спътник в бизнес успеха.

Томас Хилсе, президент на марката IVECO, заяви: “С New Daily ние преминаваме на следващото ниво и ставаме интелигентни. Той предлага ниво на иновации, което няма аналог на пазара. Той носи на борда си най-добрия в класа си комфорт и безопасност, изключителна гъвкавост и насоченост към мисията, заедно със значително намаляване на общите разходи за придобиване и постоянно разширяващо се портфолио от услуги на IVECO ON. За нас в IVECO подобряването е безкраен процес – когато постигнем една цел, веднага започваме да работим по следващата. Ние никога не спираме.

Давиде Диана, директор на бизнес направлението IVECO Light, заяви: “Всяко поколение на Daily е поставяло нови стандарти и това е превърнало Daily в “марка в марката IVECO” с траен успех. Днес Daily е лидер в европейския сектор на кабините с шасита, а с версията Daily 7 тона – и в подсегмента на високотоварните автомобили. Той е верен на призванието си за устойчивост, като е отправна точка в областта на лекотоварните автомобили с алтернативно гориво. Новият Daily навлиза на пазара на лекотоварни автомобили в година, в която се очаква той да нарасне до най-високото ниво в историята. Регистрациите постоянно нарастват през последните 3 тримесечия, като IVECO следва същата тенденция.

Най-съвременната технология на двигателя и системата за последваща обработка на отработените газове осигуряват пълно съответствие с Euro 6-D Final и Euro VI-E в реални условия и за цял живот (коефициент на съответствие =1), изпреварвайки разпоредбите. Оптимизираният 2,3-литров двигател осигурява до 6% икономия на гориво и повишава гъвкавостта на Daily с до 15% увеличение на въртящия момент за взискателни приложения.

Ключовите тенденции в индустрията на търговските превозни средства стимулираха последния еволюционен тласък на New Daily. Той се основава на основните му ценности – гъвкавост, здравина, издръжливост и производителност, които го превръщат във фаворит в неговия сегмент вече повече от 40 години. Той въвежда иновативни, ориентирани към клиента решения, които го превръщат в изключително адаптивен, интерактивен, колаборативен и свързан автомобил – най-иновативният лекотоварен автомобил в своето поколение и интелигентен спътник на клиента.

New Daily предвижда изискванията на клиентите в индустрията за търговски превозни средства, която се променя бързо, като пандемията на Covid-19 засили и ускори съществуващите тенденции. Секторът на доставките на последната миля преживя бум, тъй като потребителите драстично увеличиха зависимостта си от електронната търговия и услугите за доставка по време на престой. Очаква се тази промяна в навиците за пазаруване да бъде до известна степен постоянна с облекчаването на ограниченията – с последващ ръст в търсенето на лекотоварни автомобили. Свързаността се превърна в необходимост във всяка област на ежедневието – лична и професионална – и автомобилите трябва да отговарят на това изискване. Устойчивостта и чистотата на въздуха придобиха още по-голяма актуалност, което води до все по-предизвикателни стандарти за емисиите на превозните средства. Публичните стимули подпомагат развитието на нова инфраструктура с последващо възстановяване на строителния сектор, който ще се възползва значително от Daily chassis-cab.


Интелигентно окачване AIR-PRO: уникално плавно и комфортно шофиране

Новото Daily въвежда революционното пневматично окачване AIR-PRO, което непрекъснато се адаптира към условията на използване, за да осигури уникално плавно и безопасно пътуване за водача и товара. Изключителният модул за непрекъснат контрол на амортизацията AIR-PRO (CDC) реагира почти мигновено на смущенията на пътя, като на всеки 10 милисекунди изчислява идеалното налягане върху всеки амортисьор, за да осигури най-добрата динамична реакция. По-ниските вибрации, намалени с 25%, допринасят допълнително за изключително комфортно шофиране.

Интелигентната система AIR-PRO също се адаптира към изискванията на водача и му дава възможност да контролира поведението на окачването. Той може да избере да даде приоритет на комфорта с настройката Soft (мек); да избере Load (натоварване), за да оптимизира управлението и контрола на преобръщането в условия на пълно натоварване; или да се остави на самоадаптиращите се параметри на системата с настройката Auto (автоматично). Окачването AIR-PRO се адаптира към натоварването на автомобила, като намалява ъгъла на преобръщане с 30% в завоите, повишавайки безопасността на водача и защитавайки товара.

Окачването AIR-PRO прави операциите по товарене и разтоварване лесни и ефективни, като регулира височината на шасито на автомобила за по-малко от 10 секунди. Функцията за памет също така позволява на оператора да запомни подравняването с обичайните товарни площадки, което още повече улеснява подготовката на автомобила.

Интелигентната система AIR-PRO се управлява лесно чрез специален въртящ се превключвател на арматурното табло и нови, интуитивни TFT графики.

Новото Daily издига свързаността и сътрудничеството на ново ниво с IVECO Driver Pal чрез гласови команди на Amazon Alexa. Новият гласов спътник позволява на водача да взаимодейства с автомобила и с общността на водачите чрез гласови команди, осигурявайки по-безопасно, безстресово и комфортно шофиране.


IVECO Driver Pal чрез Amazon Alexa: гласовият спътник на водача

New Daily разполага с IVECO Driver Pal – пионерския гласов и цифров спътник на водача, който позволява на водача да пренесе своя цифров живот на борда, да взаимодейства със своя автомобил и шофьорската общност и да получи достъп до свързаните услуги на IVECO чрез гласови команди през Amazon Alexa.

IVECO Driver Pal предлага две уникални умения, разработени съвместно с AWS Professional Services и екипа на Alexa Auto. Първото от тях, MyIVECO, позволява на водача да проверява здравословното състояние на автомобила, да настройва и управлява навигационната система, да иска помощ при необходимост и да иска съвети за стила на шофиране, за да пести гориво и да пътува безопасно.

IVECO Driver Pal издига свързаността на Daily на нова висота, позволявайки лесен достъп до свързаните услуги на IVECO ON, разработени за проактивна и ефективна подкрепа на бизнеса на клиентите.

Второто уникално умение, MyCOMMUNITY, поставя водача в комуникация с общността на водачите. Те могат да обменят съвети и да поискат помощ, за да избегнат непланирани спирания и закъснения с информация за задръствания и други смущения. Автоматичният превод решава проблема с езиковата бариера.


Нова механична трансмисия: комфортно шофиране с най-добрата в класа си смяна на предавките и прецизност

Новото Daily въвежда нова 6-степенна механична трансмисия, която предлага отлично усещане при шофиране с най-добрата в класа си сменяемост и прецизно включване. Това ще я направи любима за водачите в градски мисии, които ще се възползват от по-голям комфорт през дългите дни зад волана.

Новата трансмисия ще допринесе и за намаляване на общите разходи за притежание (TCO). Възможно е 2,3-литровият двигател да се съчетае със същия съединител като 3,0-литровия, което подобрява здравината в най-тежките мисии и увеличава издръжливостта с до 18%. Новата трансмисия няма да изисква смяна на маслото, тъй като интервалът е удължен до 350 000 км, което допринася за допълнително намаляване на разходите за поддръжка и ремонт с до 4%.


Нови седалки с мемори пяна: адаптират се към водача, за да осигурят върховен комфорт

Новото Daily разполага с изцяло нови седалки с централни възглавници на възглавницата и облегалката, както и с облегалка за глава от мемори пяна – за първи път в индустрията за лекотоварни автомобили. Пяната се приспособява към тялото, разпределяйки равномерно тежестта, като намалява пиковете на натиск с до 30%. Това води до изключителен комфорт и предпазва от болки в гърба. Страничните секции са удебелени с 15 мм пяна с висока плътност, за да се подобри страничното задържане, което повишава безопасността и усещането при шофиране. По-високите хора ще се чувстват по-удобно на 20 мм по-дългата и 15 мм по-дебела предна възглавница, която осигурява по-добра опора за по-дългите им крака. Страничните карета на седалката и лостовете са преработени, за да улеснят качването и слизането от автомобила, което е идеално за мисиите “от врата до врата” и “доставка на пратки”, които изискват често излизане.


Уникален набор от двигатели: производителност и устойчивост при всяка мисия

New Daily остава верен на репутацията си на универсален автомобил с богатата си гама двигатели. Това е единственият автомобил, предлагащ два двигателя, оптимизирани да осигурят най-добрата производителност при всяка мисия. 2,3-литровият F1A с мощност от 116 к.с. до 156 к.с. (предлага се с хомологация за леко и тежко натоварване) и 3,0-литровият F1C с мощност от 160 к.с. до 207 к.с. 2,3-литровият двигател F1A се отличава със своята икономичност, като постига до 6% икономия на гориво в цикъла WLTP в сравнение с предишния модел. Новата механична трансмисия е позволила увеличаване на въртящия момент с до 15%, което подобрява представянето на New Daily при взискателни приложения и повишава неговата гъвкавост за каросерии с изисквания за ВОМ. New Daily остава верен на устойчивото си призвание с 3,0-литровия двигател на CNG, който осигурява мощна и отзивчива работа със 136 к.с. и 350 Нм въртящ момент.

Новият Daily отговаря на стандартите Euro 6-D Final и Euro VI-E, постигайки коефициент на съответствие 1 (CF=1) по-рано от предвиденото. Това означава, че той отговаря на ограниченията за емисиите в реални условия и през целия живот на автомобила. В него се използва двойна система за последваща обработка SCR, която е изцяло преработена, за да заема същите пространства като в предишните модели, така че да не оказва влияние върху възможностите на каросерията на автомобила, запазвайки легендарната гъвкавост на Daily.

ИзточникIVECO
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари