29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиНовият IVECO Daily: Микробусът, който издига пътническия транспорт на следващото ниво

Новият IVECO Daily: Микробусът, който издига пътническия транспорт на следващото ниво

IVECO BUS представи микробуса New Daily пред своята дилърска мрежа и международната преса в дигитално събитие на живо. Най-новата еволюция на фамилията Daily minibus открива нови хоризонти, въвеждайки нови адаптивни и интелигентни решения. Те извеждат взаимодействието и сътрудничеството с водача и транспортния оператор на ново ниво, превръщайки Daily minibus в перфектното допълнение към гамата ежедневни микробуси на IVECO BUS.

Стефан Еспинас, президент на марката IVECO BUS, заяви: “С новия минибус Daily, който е обогатен, наред с други неща, с версия Low Entry, ние преминаваме на следващото ниво. С нови иновации, които нямат еквивалент на пазара, той винаги предлага повече комфорт и безопасност на борда, гъвкавост, фокусирана върху задачите, както и значително намаляване на общите разходи за придобиване на собственост. С New Daily предлагаме на нашите клиенти уникален набор от цифрови услуги, достъпни за оптимизиране на тяхната експлоатация и намаляване на разходите им. Едно постоянно търсене на подобрения, което позиционира този микробус като най-добрия в своята категория.

Новият минибус Daily предвижда нуждите на транспортните компании, които се променят бързо. Свързаността се е превърнала в необходимост във всяка област на ежедневието – лична и професионална, и превозните средства трябва да отговарят на това изискване. Устойчивостта и чистият въздух придобиха още по-голяма актуалност, което води до все по-предизвикателни стандарти за емисиите на превозните средства. Благодарение на екологичния си двигател на природен газ и особено безшумния си режим на работа новият микробус Daily представлява истинско решение за чист транспорт.

Интелигентно окачване AIR-PRO: уникално плавно и комфортно шофиране

Новият микробус Daily въвежда революционното пневматично окачване AIR-PRO, което непрекъснато се адаптира към условията на използване, за да осигури уникално гладко и безопасно пътуване за водача и пътниците. Ексклузивният модул AIR-PRO Continuous Damping Control (CDC) реагира почти мигновено на смущенията на пътя, като на всеки 10 милисекунди изчислява идеалното налягане върху всеки амортисьор, за да осигури най-добрата динамична реакция. По-ниските вибрации, намалени с 25%, допринасят допълнително за изключително комфортно шофиране.

Интелигентната система AIR-PRO също се адаптира към изискванията на водача и му дава възможност да контролира поведението на окачването. Той може да избере да даде приоритет на комфорта с настройката Soft (мек); да избере Load (натоварване), за да оптимизира управлението и контрола на накланяне в условия на пълно натоварване; или да се остави на самоадаптиращите се параметри на системата с настройката Auto (автоматично). Окачването AIR-PRO се адаптира към натоварването на автомобила, като намалява ъгъла на накланяне с 30% в завоите, повишавайки безопасността на водача и защитавайки пътниците.

Окачването AIR-PRO прави операциите по влизане и излизане лесни и ефективни, като регулира височината на шасито на автомобила за по-малко от 10 секунди. Функцията за памет също така позволява на оператора да запомни подравняването с обичайните платформи за достъп, което още повече улеснява подготовката на автомобила.

Интелигентната система AIR-PRO се управлява лесно чрез специален въртящ се превключвател на арматурното табло и нови, интуитивни TFT графики.

Нова седалка с мемори пяна за шофьора: за осигуряване на максимален комфорт

Микробусът New Daily разполага с нова седалка за шофьора с централна подложка на възглавницата и облегалката, както и с облегалка за глава от мемори пяна – за първи път в индустрията за микробуси. Пяната се оформя по тялото, разпределяйки равномерно тежестта, като намалява пиковете на натиск с до 30%. Това води до изключителен комфорт и предпазва от болки в гърба. Страничните секции са удебелени с 15 мм пяна с висока плътност, за да се подобри страничното задържане, което повишава безопасността и усещането при шофиране. По-високите хора ще се чувстват по-удобно на 20 мм по-дългата и 15 мм по-дебела предна възглавница, която осигурява по-добра опора за по-дългите им крака. Страничните карета и лостове на седалката са преработени, за да улеснят качването и слизането от автомобила.

Уникална гама двигатели: производителност и устойчивост във всяка мисия

Микробусът New Daily остава верен на репутацията си за гъвкавост със своята широка гама двигатели.

Сега той се предлага с 2 дизелови двигателя с мощност (180 и 210 к.с.) и двигател на природен газ (136 к.с.) и дава подходящ отговор на всички нужди, свързани с превоза на пътници: совалков микробус, идеален за кратки пътувания (Start), междуградски микробус с най-голям капацитет за пътници в своята категория (Line), туристически микробус за пътуване със стил и комфорт (Tourys), а скоро и градски микробус (Access).

Изправен пред предизвикателствата за намаляване на замърсяването на въздуха за транспортния сектор и създаването на зони с ниски емисии, IVECO BUS, водещ в разработването на алтернативни енергии вече повече от 20 години, предлага алтернативна моторизация с двигател 3,0 л CNG. Той осигурява мощна и отзивчива работа със 136 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Тази версия на CNG спомага за опазването на природните ресурси, тъй като е напълно съвместима с биометана, който се получава от оползотворяването на органични отпадъци. По този начин минибусът CNG Daily гарантира отличен въглероден отпечатък и представлява конкретна стъпка към енергийния преход. Ползите за околната среда се изразяват в намаляване на емисиите на парникови газове с до 95%.

Новият микробус Daily отговаря на стандартите Euro VI-E, като постига коефициент на съответствие 1 (CF=1) преди нормативната уредба. Това означава, че той отговаря на ограниченията за емисии в реални условия и през целия живот на превозното средство. В него се използва двойна система за последваща обработка SCR, която е изцяло преработена, за да заема същите пространства като в предишните модели, така че да не оказва влияние върху възможността трансформация на  каросерията на автомобила, запазвайки легендарната гъвкавост на Daily.

Предлагат се две трансмисии: комфортно шофиране с най-добрата в класа си сменяемост и прецизност

Новият микробус Daily въвежда нова 6-степенна механична трансмисия, която предлага отлично усещане при шофиране с най-добрата в класа си сменяемост и прецизно включване. Това ще я направи любима за водачите в градски мисии, които ще се възползват от по-голям комфорт през дългите дни зад волана.

Новата трансмисия ще допринесе и за намаляване на общите разходи за притежание (TCO). Новата трансмисия няма да изисква смяна на маслото, тъй като интервалът е удължен до 350 000 км, което допринася за допълнително намаляване на разходите за поддръжка и ремонт с до 4%.

Ексклузивната 8-степенна трансмисия Hi-Matic все още се предлага серийно и гарантира максимална производителност при ниски експлоатационни разходи и абсолютен комфорт при шофиране и повишена ефективност. Освен това комбинацията от CNG двигател с ексклузивната 8-степенна автоматична трансмисия Hi-Matic превръща CNG Daily Minibus Hi-Matic в най-добрия в своя клас по отношение на ефективност и екологичност. Добавен е ретардер Telma, който допълнително подобрява комфорта на шофиране и безопасността на пътниците.

IVECO ON Telematics продължава развитието си и предлагайки нови услуги

С IVECO ON SOLUTIONS предлагаме цял набор от услуги, съобразени с превозните средства и мисията на нашите клиенти. IVECO ON предлага нови услуги за свързаност, най-добрата поддръжка, високопроизводителни части и квалифицирани експерти, готови да помогнат на нашите клиенти.

IVECO ON осигурява реални ползи с предимствата на предлаганите услуги:

FLEET за управление на автобусен парк чрез наблюдение на разхода на гориво на превозните средства, както и планиране на мисиите на водачите, оптимизиране на маршрутите и изпращане на поръчки.

UPTIME за поддържане на превозните средства винаги на пътя, като се предвиждат и избягват непредвидени повреди.

CARE (грижа) за спокойствие, като знаете, че ще се погрижим за нашите клиенти, шофьори и превозни средства, докато са на път, със специфично наблюдение и отчитане на превозните средства.

РЕМОНТ И ПОДДЪРЖАНЕ за специализирана помощ, свързана с договори за обслужване, съобразени с конкретните нужди.

ЧАСТИ за допълване на офертата IVECO ON чрез избор на оригинални части и аксесоари IVECO.

Най-усъвършенстваната свързаност на Daily предоставя на оператора пълен контрол върху превозното средство, като му позволява да работи без усилия и ефективно, като оптимизира времето за работа на превозното средство, горивната ефективност и общата цена на притежание (TCO). Търговските пакети са организирани в две различни опции.

Първият пакет от опции, SMART PACK, който винаги е включен в кутията за свързаност Daily, предоставя информация за вашия автомобил и стила на водача чрез следните инструменти:
• SMART REPORT
• ОТЧЕТ ЗА БЕЗОПАСНО ШОФИРАНЕ
• IVECO В КЛИЕНТСКИЯ ПОРТАЛ
• НАБЛЮДЕНИЕ НА АВТОМОБИЛА И ДИСТАНЦИОННА ПОМОЩ

В допълнение към информацията за автомобила, PREMIUM PACK ви позволява да добавите модулни и интегрирани услуги, които опростяват ежедневната работа при управлението на автопарка. Тези модулни опции могат да бъдат добавени към вашия пакет:
• УПРАВЛЕНИЕ НА АВТОПАРКА
• IVECO WEB API

Върху всички налични услуги New Daily може да предложи IVECO Driver Pal, водещ гласов и дигитален спътник на водача. Той е напълно интегриран с технологията Alexa, което позволява на водача да пренесе своя цифров живот на борда, да взаимодейства гласово със своя автомобил и шофьорската общност и да получи достъп до свързаните услуги на IVECO.

IVECO Driver Pal издига свързаността на Daily на нова висота, позволявайки лесен достъп до свързаните услуги на IVECO ON, разработени за проактивна и ефективна подкрепа на бизнеса на клиентите.

Минибус Daily за всякакви задачи

Daily Pop

Специално разработен за италианския пазар, този училищен микробус се предлага с три дължини и два версии на гориво – дизелова и CNG. Той предлага голям капацитет на борда – до 41 или 32 пътници, в зависимост от това дали услугата е предназначена за начални училища или за колежи и гимназии.

Daily Start

Daily Start е превозно средство от “начално ниво” с дължина 6 метра. Опростен, функционален и изгоден, той споделя с Daily както неговото ДНК, така и характеристиките, които вече са му донесли дългогодишен успех.

Предлага се с 3 различни дължини, като предлага множество варианти на вътрешно оформление за настаняване на до 22 пътници или 17 пътници със специално място за инвалидна количка. Стандартната конфигурация на Daily Start е оборудвана с ръчна плъзгаща се врата със стъпало. Входът на автомобила е преработен, за да отговаря на стандарта R107 по отношение на размерите на стъпалата.

За да се увеличи гъвкавостта на Daily, основната версия Start може да бъде подобрена с опции като електрическа плъзгаща се врата с прибиращо се стъпало или централизиран климатик. По този начин Daily Start се позиционира като автомобил, подходящ за широк спектър от приложения – от летищен или речен транспорт до таксиметрови услуги.

Daily Line

Много гъвкава, версията Line е идеална за междуградски задачи. Този модел се предлага в три дължини, с три вида врати (ръчни, електрически или плъзгащи се). Daily Line предлага различни конфигурации, за да отговори на всички нужди и да оптимизира разходите. В него могат да се настанят до 22 пътници.

Благодарение на задната платформа и бързо освобождаващите се седалки в последните няколко реда, които се предлагат при поискване, Daily Line улеснява достъпа на пътници с намалена подвижност. Тя може да бъде оборудвана и със специални функции, като рампа за ползватели на инвалидни колички, дисплеи за маршрута, място за машини за валидиране на билети и бутони за заявка за спиране.

Daily Tourys

Версията Tourys се отличава със своя комфорт и грандиозен туристически стил. Багажното му отделение с обем 2,5 м3 и вътрешните стелажи го правят най-добрия в своя клас по отношение на общото пространство за съхранение. На борда могат да се настанят 19 пътници и една хостеса. Той е напълно съвместим със стандарта за защита от преобръщане (R66.02). Оборудван е с пневматично задно окачване, климатик, LED осветление, аудиовизуална мултимедийна система, USB букси за всеки чифт седалки.

Daily Access

И накрая, гамата на микробусите Daily ще бъде разширена с нов модел с нисък под. За да отговори на нарастващите нужди на операторите на обществен транспорт в този сегмент и да ги подкрепи в енергийния им преход, скоро ще се предлага нова версия, изцяло предназначена за градски и крайградски линии, основно с двигатели на природен газ, съвместими с биометан. Благодарение на печелившата си комбинация от високоефективна технология, ниски емисии и слабо въздействие върху околната среда, Daily Access може да достигне до градските центрове, освобождавайки транспортните оператори от ограниченията, свързани с екологичните разпоредби, и представлявайки идеално допълнение към автопарковете на обществения транспорт.

ИзточникIVECO BUS
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари