4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоСтроителна и логистична техникаНовите CASE от серия G Evolution: повече производителност, рентабилност и надеждност

Новите CASE от серия G Evolution: повече производителност, рентабилност и надеждност

CASE Construction Equipment обяви европейската премиера на новата си гама колесни товарачи G Series Evolution. Новите товарачи предлагат по-ефективна работа и по-висока производителност, което увеличава времето за работа. В същото време операторите ще имат по-голям контрол върху машината и нейните възможности, което ще доведе до повишаване на рентабилността.

Колесните товарачи, проектирани да работят в най-тежките работни условия, могат да имат по-добра производителност и рентабилност, когато съкращават времето на цикъла, опростяват операциите и увеличават времето за работа”, обяснява Егидио Галано, директор „Продуктов мениджмънт“ в CASE Construction Equipment Europe. “Всяка от оптимизациите, направени в колесните товарачи CASE Evolution от серията G, предлага тези постепенни подобрения, които водят до огромно повишаване на производителността и ефективността.

Подобрени операции по товарене благодарение на новата система за претегляне на полезния товар

Създадена, за да бъде надеждна и да пести време, изцяло новата система за претегляне на полезния товар е интегрирана директно в основния дисплей на колесния товарач и предоставя данни като тегло на товара на кофата, брой и натрупване на циклите на товарене, проследяване на дейността и други за операции с голям обем и висока производителност.

Операторите могат да се възползват от възможността за точно зареждане на всеки камион и да сведат до минимум възможността за недозареждане или претоварване чрез точно претегляне на всяка кофа и едновременно с това проследяване на общото тегло на материала, натоварен на всеки камион. Усъвършенстваната система за претегляне помага на операторите да проследяват общия товар, включително общия обем на обработените материали за определен период от време, историята на товара, показана по клиенти, по „затворени разписки“ или по материали, както и да предоставят пълна история на разписките.

Системите CASE SiteConnect и SiteWatch™ се доставят стандартно за всеки колесен товарач CASE Evolution G-серия в продължение на три години. Телематичната платформа CASE SiteWatch™ е решение, предназначено за бързо извличане на критична информация за производителността и местоположението на машината. С новото табло за управление платформата SiteWatch™ предлага интуитивна навигация, която улеснява идентифицирането на всякакви проблеми, без да е необходимо физическото присъствие на операторите и мениджърите на автопаркове.

Новата гама Evolution G-Series разполага с нова интегрирана скала за полезен товар, която позволява на операторите да отчитат и записват натоварването на всяка отделна кофа. След като се зададе желаното количество товар, системата показва дали последната кофа е била претоварена. В този случай може да се активира режим на изпускане, при който операторът може да изхвърли част от материала от кофата, докато се достигне желаното количество за зареждане. Това спестява значително време, което иначе би било загубено за трудоемко товарене и претегляне на кофата, което води до по-голяма рентабилност”, коментира Галано.

Всичко под контрол с новия контролен център със сензорен екран

Този нов продукт за европейския пазар се отличава с изцяло нов сензорен дисплей с характеристики на таблет, който осигурява достъп до всички важни настройки и данни на товарача, позволявайки на операторите да предвиждат и да действат по-бързо при промени в параметрите в реално време. Това включва ново електрохидравлично управление, което позволява на оператора да настройва самостоятелно и своевременно повдигането (повдигащото рамо) и накланянето (кофата), за да отговори по-добре на нуждите на приложението и на променящите се условия на натоварване. Всяка функция може да се настройва независимо от останалите, като можете да избирате между три режима на реакция: плавен, умерен и агресивен.

CASE опрости режима на работа на предишното управление на мощността на двигателя, като предложи две нови решения: Smart и Max. Режимът Max е за предпочитане, когато операторът иска да постигне максимална производителност на двигателя в тежки условия, докато новият режим Smart предлага повишена производителност и подобрено преживяване при работа чрез по-ефективна комуникация между двигателя и трансмисията на по-малко взискателни работни площадки.

Операторите могат да се възползват от новата функция за паралелно повдигане във всяка конфигурация на рамото на товарача за задържане на материал и за леко повдигане, като автоматично поддържа ъгъла и позицията на кофата или вилиците.

За да улесни още повече работата на потребителя, CASE въведе три нови цветно кодирани бутона на десния подлакътник, които позволяват на оператора да се намесва бързо, с минимално движение, като същевременно може да взаимодейства с предварително програмираните настройки на машината. Тези настройки могат да включват например важни функции/показатели, като чисто новия екран за полезния товар, задната камера, блокировката на диференциала или изключването на трансмисията и активирането на въртящите се светлини.

Тези характеристики, съчетани с ергономичния дизайн на джойстика и операторската станция, централизират цялото управление на машината, осигурявайки на оператора по-добра производителност, по-голяма концентрация и по-малко умора”, посочва Галано.

Подобрено време за работа и отзивчивост

Времето за работа и бързината на реакция са от първостепенно значение за потребителите, когато става въпрос за закупуване на тежко строително оборудване, а предимствата на новата серия Evolution G на CASE с дистанционна диагностика, съчетана с възможността за дистанционно актуализиране на софтуера и отстраняване на неактивни неизправности, значително ще намалят времето за престой, което може да възникне за собственика или оператора”, продължава Галано.

Тази технология включва нов телематичен модул SiteConnect с поддръжка на 4G, инсталиран на машината, който може да бъде достъпен чрез приложението SiteManager (налично за устройства с iOS и Android). Платформата е създадена с оглед на нуждите на клиентите.

Със SiteConnect предлагаме двупосочна комуникация между машините и дилърите на CASE, които могат да извършват дистанционна диагностика и да съветват операторите за всички открити проблеми, без да се налага да посещават физически обекта. Проактивният анализ, базиран на алгоритъм за идентифициране на потенциални неизправности, и много по-краткото време, необходимо за решаване на проблемите, означават повече време за работа и производителност. Ако бъде открит потенциален проблем, дилърът на CASE получава предупреждение с препоръки и конкретни действия, които да бъдат предприети за отстраняване на аномалията, преди тя да се превърне в проблем.
SiteConnect и телематичните инструменти са стандартни за всяка машина от серия G Evolution
”, казва Галано.

По-дълги интервали на обслужване

С интервалите на обслужване от 500 до над 1000 часа общите разходи за поддръжка се намаляват с до 20% в сравнение с наличните в момента колесни товарачи.

В допълнение към това CASE разработи CASE Care – стандартна програма за планирана поддръжка с оригинални резервни части и смазочни материали, която понастоящем се предлага в Германия и Обединеното кралство и скоро ще бъде разширена в цяла Европа. Програмата се осъществява с подкрепата, логистиката и техническия опит на широката дилърска мрежа на CASE.

Услугата CASE Care може да бъде избрана от услугите за поддръжка на CASE Service Solutions, заедно с удължената гаранция CASE Protect и широка гама от други опции, които позволяват на клиентите да работят със спокойствие по всяко време.

Проверката на състоянието на гумите е от решаващо значение за цялостното представяне

Състоянието и характеристиките на гумите оказват значително влияние върху цялостната работа на машината, включително икономията на гориво. Чисто новата система за следене на налягането в гумите (TPMS) има индивидуални сензори, монтирани на “щифта” на вентила на всяка гума, и приемников модул, който съобщава налягането на всяка гума на дисплея и предупреждава оператора, ако налягането в гумата е извън предварително зададения диапазон.

Галано заключава: “Всички тези нови функции са вдъхновени от пряката обратна връзка от клиентите и дилърите (от гумите до кофите, от двигателите до управлението), за да се предложи пълна свързаност и да се нагласят системите, за да се осигури по-голяма производителност, по-голяма рентабилност и по-голяма надеждност.

ИзточникCASE CE
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари