4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоАвтобусиБългария - следващата дестинация за 44 автобуса IRIZAR с нулеви емисии

България – следващата дестинация за 44 автобуса IRIZAR с нулеви емисии

Irizar продължава своята европейска експанзия и нейните решения за електромобилност пристигат в България. По-конкретно в Бургас, който за първи път ще включи в автопарка си 44 електрически автобуса Irizar ie bus с нулеви емисии. Това е първият проект за електромобилност в Бургас и един от най-големите в България до момента.

За експлоатацията на автобусите ще отговаря “Бургас бус”. Те са български оператор на обществения транспорт, който разполага с повече от 130 превозни средства в своя автопарк.

Автобусите, които ще бъдат предоставени, включват две различни дължини. Ще има тридесет и четири единици с дължина 12 метра и десет единици с дължина 18 метра. Автобусът с дължина 12 метра ще има 3 врати, 26 седалки (4 от които са за хора с намалена подвижност) и зона за инвалидни колички. Автобусът с дължина 18 метра, от друга страна, ще има 4 пневматични врати, 32 места (4 от които са за хора с увреждания) и зона за инвалидни колички.

Превозните средства ще бъдат оборудвани с литиево-йонни батерии Irizar. Irizar e-mobility ще осигури и 44 оперативно съвместими зарядни устройства ECI-100 от Jema Energy (дружество от групата Irizar). Зарядните устройства разполагат с интелигентна система за зареждане с мощност 100 kW, която ще зарежда автомобилите за три часа с помощта на изход за зареждане Combo 2.

Те ще включват и телеметрични системи на Datik, дружество от групата Irizar, които операторите могат да използват, за да наблюдават и управляват своя парк от електрически превозни средства по всяко време и да извлекат максимална ефективност от работата си.

За този проект Irizar e-mobility работи в тясно сътрудничество с “Бургас бус”, за да придаде на автопарка модерен и атрактивен дизайн. Естетическите характеристики на автобуса ie и трамвая Irizar ie бяха съчетани в дизайна, за да се създаде смесено превозно средство, което увеличава максимално осветеността на пространството в кабината.

Доставката на първите единици се очаква през септември 2021 г. Бургас е четвъртият по големина град в България. Твърдият ангажимент, който се поема за електрифициране на автобусния им парк, е огромна стъпка напред за града и ще свърже населените места и посетителите по чист и ефективен начин.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари