29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииСтарт на серийното производство на новата гама тежкотоварни камиони Volvo

Старт на серийното производство на новата гама тежкотоварни камиони Volvo

Новото поколение тежкотоварни камиони на Volvo TrucksVolvo FH, FH16, FM и FMX – скоро ще бъде достъпно в Европа, Азия и Латинска Америка. Тяхното серийното производство стартира в заводите на Volvo в Швеция, Белгия и Русия. Също така започна и серийното производство на новата гама тежкотоварни камиони на Volvo Trucks и в завода за неутрални CO2 емисии в Туве, Гьотеборг, Швеция.

Рогер Алм, Президент на Volvo Trucks.

Много сме развълнувани, че новото ни поколение камиони скоро ще достигне до нашите клиенти. Всичките четири модела са проектирани със силен фокус върху подобряването на средата на водача, безопасността и производителността на камионите, за да бъдат още по-ефективни от своите предшественици.” казва Рогер Алм, Президент на Volvo Trucks.

Volvo FM и FMX имат изцяло нова кабина, с изправени A-колони, което дава на водачите допълнително до един кубичен метър пространство и повече светлина вътре в кабината. Видимостта също може да бъде допълнително подобрена при всички модели посредством добавянето на ъглова камера от страната на пасажера, която предоставя по-пълен изглед отстрани на камиона на дисплея в кабината. 

Други важни подобрения са новият интерфейс за водача и опционалните адаптивни дълги светлини за повишена безопасност при Volvo FH и FH16. Новите Volvo FH и FM могат също да бъдат конфигурирани за значителна икономия на гориво и емисии CO2, както при Volvo FH с технологията I-Save.

Гордеем се с тази значима инвестиция в тези четири нови модела, която ще допринесе значително за повишаване на безопасността на пътя и допълнително намаляване на въздействието върху околната среда. Пускането на пазара на нова гама камиони изисква сериозна инженерна работа, както и съществена работа в екип на всички нива в организацията на Volvo, включително нашите доставчици, което прави този производствен старт изключително специален за всички въвлечени, особено като се има предвид предизвикателната година, през която съвсем скоро преминахме”, коментира Рогер Алм, Президент на Volvo Trucks.

Подчертавайки ангажимента на Volvo Trucks за устойчиви транспортни решения, новите камиони Volvo FH, FM и FMX са също така проектирани и за електрифицирани силови линии със старт на производство през 2022 година. “Това означава, че бъдещия преход на нашите клиенти към транспорт свободен от фосили ще бъде плавен, тъй като могат да продължат да карат същите любими модели камиони Volvo”, казва Рогер Алм. 

Първоначално представена в Европа през миналата година, новата гама тежкотоварни камиони се радва на силен интерес от клиентите, като през 2020 година от тях са поръчани над 12 000 камиона. Представянето и свързаните с това активности продължават през 2021 година на пазарите извън Европа.

Асемблирането на камионите ще започне в заводите на Volvo Trucks в Гьотеборг, Швеция, Гент в Белгия и Калуга в Русия. Началото поставя заводът в Туве, Гьотеборг, със старт на производството от март 2021 г. 

Ние се подготвяхме за този старт от дълго време, работейки заедно, за да създадем тези невероятни продукти. Екипът на завода в Туве е развълнуван да започне и готов да доставя тези напълно нови премиум камиони с най-високо качество на нашите клиенти”, обяснява Мартин Фолин, и.д. вице президент на отдел Операции в завода в Туве.

Новите камиони се предлагат с разнообразие от различни модели кабини и могат да бъдат оптимизирани за широка гама от приложения. Както винаги, Volvo Trucks се съсредоточава силно към разработването на втори дом за водача, което често се случва с камионите за превози на дълги разстояния. При камионите за регионален транспорт кабината често служи за мобилен офис, докато в строителството камионите са здрави и практични работни средства.

Ето защо видимостта на водача, комфорта, ергономията, нивата на шум, маневреността и безопасността са ключови фокусни точки в новите модели камиони, които са отразени и в техния екстериор да подчертаят новите иновации.

ИзточникVolvo Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари