4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоСтроителна и логистична техникаCASE печели престижната награда Good Design® за “Project Zeus”.

CASE печели престижната награда Good Design® за “Project Zeus”.

Project Zeus” е за багер-товарача CASE 580 EV – първата електрическа машина от този вид в строителната индустрия. Наградата се присъжда за “най-иновативния и новаторски графичен, промишлен и продуктов дизайн, правен някога в света”.

CASE Construction Equipment получи наградата за добър дизайн 2020 Good Design Award® от Музея за архитектура и дизайн “Чикаго Атенеум” и изданието “Метрополитън Артс Прес” във връзка с “Project Zeus”: багер-товарач CASE 580 EV (електромобил) – първият по рода си в света, който понастоящем се предлага само в САЩ. С наградата се отличават “най-иновативните и новаторски промишлени, графични и продуктови дизайни в света”.

Това е третият дизайн на CASE, който печели за последните четири години. Колесните товарачи CASE от серията G бяха наградени през 2017 г., а колесният товарач на CNG, Project Tetra, спечели наградата през 2019 г.

Наградата е признание за съчетанието на наследството на марката CASE, представено от продуктова линия, създавана от 1957 г., с принципа на устойчивост, прилаган както при екологично устойчивата работа (без дизелови емисии/елиминиране), така и при минималистичния дизайн на самата машина. “Project Zeus” беше похвален и за иновативните елементи на дизайна на осветлението/задното осветление, за изчистените, солидни линии и контури, за специалната метална цветова схема “Power Tan” и за модерното, интуитивно потребителско изживяване, което съчетава традиционната работа с багера със специализация, свързана с електрификацията.

Концепцията идва от съчетаването на същността на наследството на CASE с мисията за устойчивост, за да се създаде чист и прост дизайн”, казва Дейвид Уилки, директор на Центъра за индустриален дизайн на CNH. “Изпълнението на проекта е изключително практично и фокусирано върху функцията, като същевременно предлага отличителни елементи на дизайна, които предават мощ и напредък – от осветлението и цвета до начина, по който операторът взаимодейства с машината. “Проектът Zeus” представлява устойчивостта и напредничавото мислене на нашата индустрия.

Електрификацията на строителната техника и фокусът върху устойчивите енергийни източници, управлението и експлоатацията на машините са ключови елементи за публичните и частните собственици на автопаркове по целия свят. CASE 580 EV постига това чрез елиминиране на емисиите, дизеловото гориво и други течности и компоненти, като същевременно предлага дизайн, който е тясно свързан с производителността на багер-товарачите CASE. Нашият център за промишлен дизайн на CNH съчета тези принципи с изчистена, модерна естетика, която остави всички изумени, когато машината беше представена на CONEXPO 2020. От експлоатационна гледна точка мощността и производителността на CASE 580 EV са еквивалентни на дизеловите багер-товарачи от продуктовата линия на CASE, но машината има значително по-ниски ежедневни експлоатационни разходи, като не отделя емисии – мотивиращ фактор за CASE – мотивиращ фактор и за доставчиците на държавни и обществени услуги, които имат стимул да работят с оборудване, използващо алтернативни горива и намаляващо емисиите. Градските администрации и общините също ще се възползват от елиминирането на емисиите при работа в градска среда и в непосредствена близост до други сгради/хора, както и от намаляването на шума, генериран от машините. От пускането си на пазара машината е спечелила многобройни награди и отличия в бранша като едно от най-добрите и най-важни строителни съоръжения на 2020 г.

ИзточникCASE CE
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари