30 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоКомпанииZF с мерки срещу кризата

ZF с мерки срещу кризата

Застоят е новият ред на деня в света на мобилността. В същото време, служителите трябва да бъдат защитни в условията на рецесия и световна пандемия при намаляване на производството във времето на тежка криза. Един от най-големите доставчици на компоненти и системи в автомобилния бизнес – ZF противодейства на екстремната ситуация с пакет от мерки. Със споразумение за въвеждане на частично работно време, някои елементи от производството и администрацията могат да бъдат затворени по контролиран начин. Твърди се, че това е необходимо, за да се отговори на липсата на търсене.

„Предполагаме, че ще спрем да работим в отделните продуктови линии, както и в цели заводи. Това се прави за да се защити здравето на служителите и да се отговори на намаленото търсене на комплектации от производителите на леки и тежкотоварни автомобили “ – казва Сабине Яскула, член на борда на компанията, юрисконсулт и човешки ресурси в компанията.

ZF Friedrichshafen AG: Главен директор „Човешки ресурси“ Сабине Яскула

Регламентът ще се прилага до юни 2020 г. включително, при което фазата на работа в частична заетост зависи от това кога клиентите на ZF ще увеличат производството в заводите си отново, посочва доставчикът. Схемата е използването на 25 процента време за ваканция и 25 процента време за почивка, както и на 50 процента работа.

Според представители на ZF предоставянето на комплектации на клиенти продължава да бъде приоритет и би трябвало да помогне на отделните им заводи и продуктови линии, както и на част от администрацията, да продължават да работят нормално.

ИзточникZF Friedrichshafen AG
СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари