7 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоТехнологииZF с престижна награда за иновации

ZF с престижна награда за иновации

ZF спечели наградата за иновация на най-голямото търговското изложение, посветено на автобусите Busworld за електрическото си централно задвижване CeTrax. Електрическото задвижване позволява използването на автобуси без обществени емисии в градския транспорт.

„Тази награда показва пионерската позиция на ZF в електрификацията на всички сегменти на превозни средства, а CeTrax е ключов компонент в развитието в бъдещето на устойчив обществен транспорт, който ZF подкрепя максимално – каза Андреас Гросл, ръководител на системи за оси и предавки за автобуси на ZF, по време на церемонията по награждаването в петък. – Наградата за иновации за пореден път доказва, че сме на правилния път с нашата стратегия.“

ZF проектира CeTrax за използване в автобуси и го представи за пръв път през 2017 година. Структурата на задвижването следва принципа plug-and-drive.

CeTrax може лесно да се инсталира в превозни средства с конвенционална схема на задвижване. Това го прави подходящ за разработване на нови превозни средства, както и за преобразуване на съществуващи платформи. С него производителите на превозни средства и управителите на автопаркове могат да реагират гъвкаво на пазарните и законови изисквания. Това не е първата награда, която ZF получи за своите задвижвания с електрически автобуси през 2019 г. През февруари електрическата портална ос AxTrax AVE бе отличена с екологичната награда на търговския панаир ElekBu в Берлин.

ИзточникZF Group
СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари