4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоСтроителна и логистична техникаНай-новото от Caterpillar на турне в България

Най-новото от Caterpillar на турне в България

На 17 юни в София завърши успешно турнето на Caterpillar в България – CAT Road Show 2019, под наслов “Пренаписваме правилата”. Събитието, изобилстващо от демонстрации на техника и състезателни игри с машини, се проведе в базата на “Елтрак” България в столицата.

Всъщност роуд шоуто на Caterpillar започна на 13 юни във Варна и премина съответно на 14 юни в Стара Загора и на 17 юни в София. Многобройните гости, клиенти и партньори на Елтрак България, официалния дилър на Caterpillar, имаха уникалната възможност да се запознаят отблизо с най-важните новости, които световният лидер показа два месеца по-рано на мегаизложението bauma 2019 (Мюнхен, 14-18 април). В събитието се включи и Булавто – официален вносител на Ford Trucks за България. Техните камиони участваха съвсем удачно в демонстрациите на земекопните машини САТ, създавайки усещането за истинска работа на реален строителен обект.

Гвоздеят на програмата

В центъра на вниманието по време на тази специална вечер в София бяха последните модели верижни багери Caterpillar от ново поколение в класовете 20 т, 30 т и 36 т работна маса, нови минибагери Cat, както и челен товарач и багер и от достъпната серия GC. Само по време на роудшоуто те се предлагаха на специални цени.

Демонстрацията започна с 21-тонен верижен багер Caterpillar 320. Чрез него домакините представиха и акцентираха на интегрираните технологии от платформата CatConnect, чрез които се постига подобрение на работната ефективност с до 45% спрямо традиционните методи за профилиране на терени, при това разходът на гориво се намалява с до 25%, а разходите за поддръжка – с до 20%, заявиха от Елтрак България. В частност гостите на събитието видяха на живо как действат системите Cat E-Fence (избягване на сблъсък с близки препятствия по време на работа), Cat Grade 2D (високопроизводително прецизно копаене и профилиране на терена) и Cat Payload (измерване на товара в самосвала).

Голям интерес предизвика и демонстрацията на верижен багер Cat 336с монтирана трошачна кофа MB BF90.3 S4. Така бе показан нагледно един от най-ефективните методи за претрошаване на строителни отпадъци на мястото на обекта.

Забавления и награди

Сериозната високотехнологична част бе съчетана със забавна игра с минибагер Cat. Целта ѝ бе за минимално време да се подредят в правилната последователност буквите eltrak, изписани върху кутии. Те трябваше да се пренасят с помощта на стрелата на минибагера от една маса на друга. Победителите получиха маркови предметни награди Caterpillar. Подобни награди имаше и в очакваната томбола в края на вечерта, в която участваха всички гости на събитието.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари