4 октомври, 2022
Устойчив транспорт
НачалоСтроителна и логистична техникаГазово бъдеще за строителните машини от Case

Газово бъдеще за строителните машини от Case

По време на световното изложение bauma 2019 (Мюнхен, 8-14 април) Case CE изпъкна сред останалите изложители с първия в света високотехнологичен челен товарач на сгъстен природен газ.

Това е първата машина на марката, използваща алтернативно гориво. Проектът се базира на съществуваща развойна програма за селскостопански машини в рамките на CNH Industrial за използване на метан като гориво за извъншосейни приложения. Тя върви вече над седем години и в момента е развита до ниво глобална програма за изпитания в реални условия. Концептуалният челен товарач на Case разчита на метанов индустриален двигател, който е специално разработен от FPT за приложение в строителството, осигуряващ мощност до 230 к.с. – съвсем идентичен на еквивалентния дизелов агрегат.

Важно е да са отбележи, че двигателят на биометан дава редица предимства пред дизеловия: с до 10-30% по-малко разходи за експлоатация, емисиите намаляват с 95% на СО2, с 90% на азотни оксиди и с 99% на сажди, като е налице общо намаляване на всички емисии с 80%. За строителни обекти и производства, които нямат ресурса да произвеждат собствен биометан, както големите ферми, може да се използва сгъстен природен газ от тръбопровод или ремарке с бутилки. На строителния обект например, където има газопровод, се монтира малка компресионна система, което е сравнително неголяма инвестиция. Тя подава природния газ към машината, сгъстен в необходимата степен. Ако строителната компания реши да използва камиони на природен газ, тя може да инвестира и в по-солидна инсталация, където всичките й превозни средства и машини на метан да се зареждат.

ИзточникCase
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари