29 септември, 2022
Устойчив транспорт
НачалоСтроителна и логистична техника“Червена точка” за карите на Cat®

“Червена точка” за карите на Cat®

Карите Cat® спечелиха поредната “червена точка” – престижната награда Red Dot Design, този път за най-новия си електрокар от клас 1,4 до 2,0 тона и 48V тягово захранване. Журито специално изтъкна високото ниво на удобство при работа с него и интелигентна му концепция.

Моделът Cat® EP14-20A 48V, разработен и произведен в базата на компанията в Ярвенпяа, Финландия, е революционен виличен електрокар. Той се отличава с уникално кормилно управление с режим 360° и е проектиран да отговори напълно на желанията и нуждите на оператора. Тази година журито изпита рекордните 5500 продукта от 50 различни страни на тестова площадка в Германия, за да посочи победителите сред тях. 

Започвайки със задълбочено проучване на нуждите на потребителите, разработките в областта на виличните кари доведоха до редица иновации, които подобряват до максимум работата с тези машини. От мига, в който операторът влезе в кабината с лесен достъп и започне работа, всичко върви като по ноти. Карът се приспособява към движенията на оператора по естествен начин, така че потеглянето, управлението и манипулирането на товара се извършва лесно и безопасно. 

Горди сме, че отново получаваме наградата Red Dot Design”, казва Керо Уситало, мениджър на конструкторския отдел. Той и екипът му отговарят за конструирането и удовлетвореността на потребителя при работата с виличните електрокари Cat. “Наясно сме, че журито се сменя всяка година и съответно продуктите се разглеждат и оценяват от различни очи.

Това е първият електрокар с кормилно управление с режим 360°, което го прави изключително маневрен. Това позволява на електрокара да се завърта на 180° без спиране, което ускорява работата и поддържа товара стабилен при бързи завои без странично накланяне.

Маневреността е допълнително подобрена от системата с четири завиващи колела и задвижване на двете оси. Благодарение на това, че задните колела могат да се завъртат до над 100 градуса, електрокарът е лесен за маневриране дори в тесни пространства. Наред с това при обръщане на посоката на движение завиването започва директно, без да е необходима допълнителна маневра. Тези иновативни постижения осигуряват най-доброто сцепление и маневреност на пазара в този клас.
Друго важно технологично решение е системата Cat Responsive Drive System (RDS), която наблюдава и незабавно реагира на промените в скоростта, с която операторът натиска педалите. RDS непрекъснато регулира работните параметрите така, че всички операции да се контролират гладко – включително потегляне и спиране. Тази интелигентна система се адаптира към скоростта на електрокара, така че водачът се наслаждава на по-добро управление при ниски скорости и при прецизно повдигане и насочване на товара. От друга страна, системата прави електрокара много бърз и ефективен, когато е необходима максимална производителност. 

Усъвършенстваният контрол на радиуса на завой позволява на операторите да постигат максималната безопасна скорост на завиване във всяка ситуация. Тази функция също така противодейства на накланянето на електрокара и компенсира “клатенето” след завиване с висока скорост.

Операторите се радват на цветен дисплей с информация на техния собствен език, който показва състоянието на машината и предотвратява неправилна употреба. Ергономичният регулируем подлакътник с вградени контроли за управление на мачтата е съобразен с естествените движения на ръката и пръстите на оператора. Наред с това интелигентното скосяване на приборното табло и противотежестта осигуряват максимална обзорна видимост.  Керо Уситало заключава: “Този продукт привлича внимание не само с успешната си конструкция, но с повишения си производствен обем и подобреното ниво на удовлетвореност на потребителите. Като конструктори ние сме доволни от факта, че продуктът ни е успешен във всяко едно отношение.

ИзточникCat Lift Trucks
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
- Реклама -
Контакти | Турботракс България (turbotrucks.bg)

Най-четени

Последни коментари